Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Προφυλακίστηκε Σητειακός με κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση

Κι άλλη προφυλάκιση για την υπόθεση
Την προσωρινή κράτηση ενός 38χρονου από τη Σητεία αποφάσισαν από κοινού εισαγγελέας και ανακριτής Ρεθύμνου μετά την απολογία του για την εμπλοκή του στην εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο ύστερα από την πολύμηνη έρευνα της ομάδας δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.


Την ίδια στιγμή, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν δύο ακόμα άντρες, ένας 44χρονος ρεθυμνιώτης και ο 47χρο νος αδερφός του 38χρονου από τη Σητεία.

Τα τρία άτομα απολογήθηκαν χθες ενώπιον του ανακριτή Ρεθύμνου, ο οποίος από τον Δεκέμβριο έχει καλέσει ήδη άλλα έξι άτομα για να καταθέσουν για την πολύκροτη υπόθεση, η δικογραφία της οποίας συμπεριλαμβάνει συνολικά 96 κατηγορούμενους. Όσοι έχουν κληθεί το τελευταίο διάστημα αφορούν το κομμάτι της δικογραφίας για τις παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Τον περασμένο Αύγουστο, όπως γράφει το goodnet.gr ,  είχαν συλληφθεί 12 άτομα, εκ των οποίων είχαν αφεθεί ελεύθεροι οι οκτώ και τέσσερις είχαν προφυλακιστεί. Στους δύο από αυτούς αποδίδεται ηγετικός ρόλος και στα δύο σκέλη της εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή τόσο για τις πράξεις που αφορούν εκβίαση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, κλοπές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, όσο και για τις πράξεις που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ο 44χρονος ρεθυμνιώτης που μετέβη χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου μαζί με τον συνήγορό του, δικηγόρο Ρεθύμνου, Πέτρο Στεφανάκη, κατηγορείται ότι τον Νοέμβριο του 2013 πούλησε πέντε κιλά κάνναβης στον έναν από τους δύο βασικούς κατηγορουμένους. Ο 44χρονος αρνήθηκε την κατηγορία και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 47χρονος και ο 38χρονος από τη Σητεία κατηγορούνται ότι παρέλαβαν από 38χρονο φερόμενο ως εγκέφαλο την ποσότητα των ναρκωτικών και τη μετέφεραν σε έναν 45χρονο από τη Σητεία, ο οποίος απολογείται σήμερα.

Ο 38χρονος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 47χρονος αδερφός του. Άλλωστε, ήδη την προηγούμενη εβδομάδα προφυλακίστηκε ένας 52χρονος ρεθυμνιώτης κατηγορούμενος για καλλιέργεια φυτείας κάνναβης.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν για απολογία και άλλοι από τους συμπεριλαμβανομένους στην ογκώδη δικογραφία της υπόθεσης.

Πηγή : Prsimanews.gr

Συνολικες προβολες σελιδας