Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί ο νέος δρόμος από τον Άγιο Νικόλαο στο Καλό Χωριό για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία στην ανατολική Κρήτη, κάτι που θα φανεί τους καλοκαιρινούς μήνες!
"Ήδη έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία ηλεκτροδότησης της σήραγγας του νέου δρόμου από τον Άγιο Νικόλαο στο Καλό χωριό.  Ήταν μια δαπάνη 45000 ευρώ που δόθηκε ώστε αυτές τις μέρες θα δώσουμε στην κυκλοφορία το δρόμο που έπρεπε να είχε δοθεί πολύ ενωρίτερα» τόνισε στο CRETALIVE ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ κ.Κοπάσης. Ο οποίος παραδέχεται ότι καθυστέρησε και γι αυτό δίδεται τώρα στην κυκλοφορία
Ο νέος δρόμος Αγίου Νικολάου - Καλού Χωριού είναι έτοιμος, όπως καθ' όλα έτοιμη είναι και η παράκαμψη που θα συνδέσει το τέλος του νέου δρόμου με το Ίστρον Καλού Χωριού. Αυτό που απέμεινε για να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία ήταν η «χορήγηση μιας νέας παροχής ισχύος 250 kVA για τη σύνδεση με το Δίκτυο Διανομής Μέσης Τάσης στη σήραγγα... Με άλλα λόγια να φωτιστεί η σήραγγα που βρίσκεται στο ύψος περίπου της Αμμουδάρας» λέει ο κ.Κοπάσης.
Θυμίζουμε ότι το έργο έχει χρηματοδότηση που έχει ξεκινήσει από το Γ` ΚΠΣ και συνεχίζεται από το ΕΣΠΑ καθώς η προηγούμενη εργολαβία δεν ολοκλήρωσε όλα τα έργα και έτσι δημοπρατήθηκε το υπόλοιπο το έργου.
Το  έργο δημοπρατήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών (ΥΠΟΜΕΔΙ) το 2009 και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν  54εκ.ευρώ και ανάδοχος εταιρεία ήταν η Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ-ΕΛΤΕΡ που πήρε το έργο δίνοντας έκπτωση 31%. Το μήκος του έργου είναι 9,5χλμ.
Αντικείμενο του έργου ήταν η ολοκλήρωση κατασκευής δίιχνης αρτηρίας διατομής 12,50μ, (ένα μικρό τμήμα περί την Χ.Θ. 4+350 έως 4+750 θα κατασκευαστεί σε τετράιχνη διατομή) του οδικού τμήματος Άγιος Νικόλαος - Καλό Χωριό του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Το έργο αρχίζει από την Χ.Θ. 0+000 δρόμος προς Κριτσά, όπου κατασκευάζεται και ο κόμβος Αγίου Νικολάου και καταλήγει στη Χ.Θ. 9+050 στο Καλό Χωριό. Περιλαμβάνεται και μια σήραγγα 288 μέτρων.
Επίσης έγινε η κατασκευή παραλλήλων οδών, η αποκατάσταση καθέτων οδών μέσω διαβάσεων και η σύνδεση αυτών με το υφιστάμενο δίκτυο, καθώς και η βελτίωση υφιστάμενου συνδετήριου δρόμου από την Χ.Θ. 9+050 της αρτηρίας (τέλος) έως την παλαιά Εθνικό Οδό Αγίου Νικολάου - Σητείας στη Χ.Θ. 10+200 για την λειτουργία του όλου κατασκευαζόμενου έργου, με τη διαμόρφωση ισόπεδου κόμβου.
Επιπλέον έγινε η κατασκευή του Ανισόπεδου κόμβου Αγίου Νικολάου μετά της προβλεπόμενης από την μελέτη κάτω διάβασης και των τοίχων αντιστήριξης, η κατασκευή Η/Φ στις περιοχές Ανισόπεδου Κόμβου Αγίου Νικολάου, στο πέρας της εργολαβίας (σύνδεση του υπό κατασκευή τμήματος με την παλαιά Εθνική οδό), στις θέσεις των μεγάλων γεφυρών καθώς κα στην είσοδο και έξοδο της σήραγγας, η κατασκευή τεσσάρων μεγάλων γεφυρών και τεχνικών γεφύρωσης ρεμάτων, Άνω και Κάτω Διαβάσεων για την αποκατάσταση των κυρίων και δευτερευουσών οδών, καθώς και η κατασκευή μικρών τεχνικών έργων (οχετών) και τοίχων .αντιστήριξης.

Πηγή : Creta live