Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Οι νέοι βουλευτές της Κρήτης

Οι νέοι βουλευτές της Κρήτης
Μετά από τις συνεχείς διαφοροποιήσεις, αυτή την ώρα η εικόνα σε σχέση με την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Κρήτης είναι η εξής:

Στο Λασίθι και το Ρέθυμνο επανεκλέγονται οι ίδιοι βουλευτές. Στο Λασίθι, Κωστής Δερμιτζάκης (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιάννης Πλακιωτάκης (ΝΔ) ενώ στο Ρέθυμνο ο Ανδρέας ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιάννης Κεφαλογιάννης (ΝΔ).
Στο Ηράκλειο ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει (7.45 το πρωί) 3 βουλευτές (νωρίτερα είχε 6, αλλά οι 3 έδρες πήγαν σε άλλες περιφέρειες, με την εξομάλυνση), τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη,  τον Σωκράτη Βαρδάκη (νέος), τον Μιχάλη Κριτσωτάκη, που φαίνεται αυτή τη φορά να υποχωρεί σε σχέση με τις πρωτιές όλων των προηγούμενων εκλογών. Τέταρτος ο Νίκος Ηγουμενίδης, που αυτή την ώρα δεν εκλέγεται Στην πέμπτη θέση αυτή την ώρα βρίσκεται η γιατρός Ειρήνη Αλεξανδράκη – Νικολούδη.
Έκπληξη το γεγονός ότι η βουλευτής στην προηγούμενη περίοδο, Μαρία Διακάκη, δεν εκλέγεται.
Τη μία έδρα της ΝΔ καταλαμβάνει ο Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ ακολουθεί ο Γρηγόρης Πασπάτης. Δεν εκλέγεται ο μέχρι τώρα βουλευτής, Μάξιμος Σενετάκης.
Σίγουρα εκλέγει ένα βουλευτή το Ποτάμι, με την έδρα να διεκδικούν, ο Ρούσσος Κυπριωτάκης, ο Σπύρος Δανέλλης και να ακολουθεί ο Γιώργος Αεράκης.
Με την εξομάλυνση παίρνουν έδρα στο Ηράκλειο, όπως είναι το αποτέλεσμα αυτή την ώρα, το ΠΑΣΟΚ, με τον Βασίλη Κεγκέρογλου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με τους οποίους επανεκλέγεται ο Κώστας Δαμαβολίτης καθώς και το ΚΚΕ, που εκλέγει τον Μανώλη Συντυχάκη.

Στα Χανιά ο ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγει τον Γιώργο Σταθάκη, ενώ εκλέγονται, επίσης ο μέχρι τώρα δήμαρχος Σφακίων, Παύλος Πολάκης καθώς και η Βάλια Βαγιωνάκη. Η ΝΔ, με την εξομάλυνση, χάνει μέχρι τώρα την έδρα που είχε μέχρι πριν λίγη ώρα. Πριν είχε 3 έδρες.
Την έδρα του Ποταμιού παίρνει ο Σταύρος Θεοδωράκης, όπως ανακοινώθηκε.

Πηγή : Fonien.gr

Συνολικες προβολες σελιδας