Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Tέλος από 29/12 το αναλογικό σήμα και στην Κρήτη

Tέλος από 29/12 το αναλογικό σήμα και στην ΚρήτηΤη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, σταματάνε να εκπέμπουν αναλογικά τα τηλεοπτικά κανάλια και στην Κρήτη, καθώς η μετάδοση του σήματος θα γίνεται πλέον μόνο ψηφιακά από την Digea,
σύμφωνα με κοινή απόφαση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και αλλά και της υφυπουργού, η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.
Σύμφωνα με την απόφαση, η 29η Δεκέμβρη, είναι η υποχρεωτική ημερομηνία που πρέπει να παύσει οριστικά κάθε μετάδοση τηλεοπτικού σήματος με αναλογικό τρόπο σε όλη την επικράτεια.
Αυτό σημαίνει ότι, οι κάτοικοι του νησιού που δεν έχουν τηλεοράσεις που στηρίζουν τη μετάδοση του ψηφιακού σήματος MPEG 4 θα πρέπει υποχρεωτικά να αγοράσουν αποκωδικοποιητές, διαφορετικά δε θα μπορούν να βλέπουν τηλεόραση. Πρακτικά, οι τηλεοράσεις που έχουν αγοραστεί μέχρι και τα τέλη του 2010 θα χρειαστούν την παραπάνω ενίσχυση, αλλά εκείνες που έχουν αγοραστεί από το 2011 και μετά συνήθως υποστηρίζουν την αλλαγή του σήματος σε ψηφιακό. Το κόστος ενός αποκωδικοποιητή ενδεικτικά ξεκινά από 15 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 40 ευρώ.
Μεγάλο πρόβλημα όμως μπορεί να υπάρξει σε χωριά του νησιού, καθώς μπορεί να μείνουν χωρίς τηλεόραση, πρόβλημα που παρουσιάστηκε και σε άλλες αντίστοιχες περιοχές της χώρας.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας