Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Οι βουλευτές του Λασιθίου σχολιάζουν την ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Οι βουλευτές του Λασιθίου σχολιάζουν την ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της ΔημοκρατίαςΕκ διαμέτρου αντίθετες, όπως ήταν αναμενόμενο, οι εκτιμήσεις των δύο βουλευτών του νομού μας για το αποτέλεσμα της πρώτης διαδικασίας στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας!
Ο ένας, ο κυβερνητικός βουλευτής και υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Πλακιωτάκης ψήφισε υπέρ του κ. Δήμα και ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωστής Δερμιτζάκης, «παρών».

Ευρύτερες συναινέσεις
Κατ' αρχήν, ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης μας είπε:
«Υπάρχει αρκετός πολικός χρόνος ώστε να υπάρξουν πολιτικές πρωτοβουλίες αλλά να υπάρξουν και ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις, ώστε να καταφέρουμε και να εφαρμοστεί η επιταγή του Συντάγματος, στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συναίνεση και συνεννόηση.
Ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή που περνάει η χώρα μας απαιτείται να υπάρχει πολιτική σταθερότητα και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Δε χρειάζεται η χώρα να μπει σε περιπέτειες.
Πραγματικά πιστεύω ότι ο χρόνος που υπάρχει είναι ικανός για να υπάρξουν εξελίξεις και έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε τα πάντα για να βρεθεί μια λύση. Ξέρετε ο νομοθέτης όταν έφτιαχνε το Σύνταγμα δεν χρησιμοποιούσε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να είναι η αφορμή προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Απαιτείται άρα από όλα τα πολιτικά κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και στο κλίμα των πολιτικών αναταράξεων που έχουμε στις διεθνείς χρηματαγορές μέσω της κρίσης εμείς να φερθούμε ψύχραιμα και να προτάξουμε το καλό της χώρας και το εθνικό συμφέρον. Να παραμερίσουμε το όποιο συμφέρον προσωπικό ή κομματικό, με τις πρωτοβουλίες να ανήκουν στην πλευρά της κυβέρνησης. Μη ξεχνάμε ότι έχουμε μπροστά μας σοβαρά θέματα που πρέπει να λύσουμε όπως αυτό της συνταγματικής αναθεώρησης που αν δεν το κάνουμε τώρα θα πρέπει να γίνει το 2021, δεν θα πρέπει λοιπόν να μιλάμε για κρίση θεσμών ή του πολιτικού μας συστήματος και από την άλλη να μην αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες.»
«Καταστροφή» για την Κυβέρνηση
Καταστροφικό χαρακτήρισε για την κυβέρνηση το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας ο κ. Δερμιτζάκης και δήλωσε με την σειρά του στην ΑΝΑΤΟΛΗ:
«Σε καμία περίπτωση, είναι πλέον ξεκάθαρο, δεν μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος και όλο αυτό το σχέδιο που είχαν εξυφάνει για να καλυφτούν τα βάρβαρα μέτρα και τα προαπαιτούμενα που ξεκάθαρα φαίνονται στην αλληλογραφία που είχαν με την Τρόικα, δείχνει να αποτυγχάνει.
Σε ότι δε αφορά την περιβόητη συναίνεση το ερώτημα που βάζουμε εμείς είναι, συναίνεση προς ποια κατεύθυνση; Να συμφωνήσουμε για τα νέα μέτρα; Το νέο μνημόνιο; Να πούμε ναι σε όλα αυτά που περιμένουν τον Ελληνικό λαό; Είναι αδιανόητο για εμάς να συνεχιστεί αυτή η καταστροφική πολιτική και πορεία, δεν αντέχει άλλο ο κόσμος. Η συναίνεση λοιπόν την οποία προπαγανδίζουν είναι ακριβώς για να κερδίσουν πολιτικό χρόνο ώστε να εφαρμόσουν στο έπακρο το πρόγραμμα που είναι προσυμφωνημένο με τους δανειστές. Περιθώριο λοιπόν συναίνεσης δεν υπάρχει. Η πορεία της χώρας πρέπει να αλλάξει, φτάνει πια η υποτέλεια και οι εξαρτήσεις από τους δανειστές, δεν έχουμε καμία πορεία ανάπτυξης αν όλα όσα με κόπο και θυσίες σώζουμε πηγαίνουν στους ίδιους τους δανειστές πάλι πίσω.
Πρέπει να παγώσουμε το χρέος και επιτέλους να προχωρήσουμε σε πορεία ανάπτυξης, δεν υπάρχει κανένας οικονομολόγος που να λέει ότι αυτή η πορεία μπορεί να έχει καλό αποτέλεσμα. Όσοι δε βγαίνουν τώρα και μιλούν για απειλές λέγοντας ότι στην παρούσα φάση αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ δεν θα παρασύρει άλλους στην έξοδο αυτή το κάνουν για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Κινδυνολογούν δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα και θέλουν να επαναφέρουν το σενάριο του 2012, όπου τότε οι δανειστές έκαναν 7 μήνες να δώσουν την δόση και όμως κανένα πρόβλημα δεν προέκυψε.»
Πάντως, η πολιτική αστάθεια που βιώνουμε και η έλλειψη κοινής γραμμής στα κόμματα εξουσίας δημιουργούν μια ανησυχία στην κοινωνία, που εν μέσω εορτών και σε περίοδο διακοπών διαπιστώνει πως το πολιτικό κλίμα παραμένει ψυχρό...
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας