Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Σητεία - Ήταν... δάσκαλος και στην καλλιέργεια κάνναβης

Εκτός από τους μαθητές του είχε στο νου του και την κάνναβη. Ο λόγος για έναν 35χρονο δάσκαλο στη Σητεία που έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας καθώς στο σπίτι του διέθετε ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τρίτης, όταν στον άνδρα, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο όχημά του, τα ΤΑΕ Λασιθίου βρήκαν μικροποσότητα κάνναβης. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο να αναπτύσσονται με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης δύο δενδρύλλια, ύψους 95 και 16 εκατοστών, τα οποία και εκριζώθηκαν.
Ο χώρος (ένα από τα υπνοδωμάτια της οικίας όπου διέμενε) για να ακολουθηθεί αυτή η μέθοδος καλλιέργειας διέθετε θερμάστρα αλογόνου μεγάλης ισχύος, λαμπτήρες υψηλής απόδοσης, μετασχηματιστές, χρονοδιακόπτη, ηλεκτρικό μετρητή θερμοκρασίας και υγρασίας και ό,τι άλλο απαιτείται.
Κατά τη συνέχεια της έρευνας στο σπίτι βρέθηκαν ακόμη περίπου 44 γραμμάρια χασίς αλλά και 153 σπόροι.
Η "παράλληλη ενασχόληση" του εφευρετικού εκπαιδευτικού, θα του κοστίσει την εργασία του,  καθώς έχει ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Παιδείας και - σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστό από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κλινάκη - ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις για την απομάκρυνσή του.
Ο 35χρονος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελιοδικείο Λασιθίου, ωστόσο η δίκη του αναβλήθηκε για την Παρασκευή και αφέθηκε ελεύθερος.
Μαρία Μαυρομάτη

Πηγή : Νέα Κρήτη

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σύλληψη 35χρονου για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης στη Σητεία

Συνελήφθη, χθες (16.12.2014) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου Σητείας, από αστυνομικούς του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας, 35χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χθες (16.12.2014) το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, στον 35χρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 35χρονου, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο δενδρύλλια ινδικής κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με τη χρήση τεχνητού φωτισμού και θέρμανσης, καθώς και με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού (λαμπτήρας υψηλής απόδοσης, θερμάστρα αλογόνου, χρονοδιακόπτη, ηλεκτρικό μετρητή θερμοκρασίας και υγρασίας) μέσα σε γλάστρες, ύψους 95 και 16 εκατοστών αντίστοιχα, τα οποία και εκριζώθηκαν.
Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, συνολικά 43,4 γραμμάρια κάνναβης και 153 σπόροι κάνναβης.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, ενώ ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Δείτε το σχετικό video

 

Συνολικες προβολες σελιδας