Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ξεκινά η προβολή του νομού Λασιθίου στις εκθέσεις

Με την τουριστική έκθεση η οποία ανοίγει τις πύλες της στο Όσλο, στις 9 Ιανουαρίου, ξεκινά ουσιαστικά η υλοποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κρήτης για το 2015 (αν εξαιρέσουμε την έκθεση του Λονδίνου που έγινε τον προηγούμενο μήνα). Είναι μια έκθεση στην οποία, αν και δεν συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα συμμετοχής του ΕΟΤ, η Περιφέρεια Κρήτης έκρινε ότι πρέπει να συμμετάσχει, λόγω ειδικού ενδιαφέροντος που τρέφει η – δυτική κυρίως – Κρήτη για τη σκανδιναβική τουριστική αγορά. Επόπτης θα είναι η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Αμέσως μετά, στις 13 Ιανουαρίου, η Περιφέρεια μεταβαίνει στον Ολλανδία, για να συμμετάσχει στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης, όπου την ευθύνη της εποπτείας θα έχει η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.
Σε συνολικά 16 τουριστικές εκθέσεις θα συμμετάσχει το 2015 η Περιφέρεια Κρήτης, έχοντας στη διάθεσή της ένα σχετικά περιορισμένο κονδύλι 900.000 ευρώ περίπου, που εξασφαλίστηκε από ιδίους πόρους, ευελπιστώντας ότι θα μπορέσει να εξασφαλίσει πρόσθετα κονδύλια για προβολή και προώθηση του κρητικού τουριστικού προϊόντος και από το ΣΕΣ (το νέο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης).
Εκτός από τις δύο προαναφερθείσες, η Περιφέρεια προγραμματίζει να συμμετάσχει και στις παρακάτω τουριστικής εκθέσεις: Βιέννης (15-18 Ιανουαρίου, με επόπτη το Ηράκλειο), Ελσίνκι (15-18 Ιανουαρίου με επόπτη τα Χανιά), Βρυξελλών (5-9 Φεβρουαρίου με επόπτη τα Χανιά), Τελ Αβίβ (10-11 Φεβρουαρίου, με επόπτη το Λασίθι), Στοκχόλμης (13-15 Φεβρουαρίου, με επόπτη το Ηράκλειο), Βελιγραδίου (19-22 Φεβρουαρίου, με επόπτη το Ρέθυμνο), Χέρνιγκ (20-22 Φεβρουαρίου, με επόπτη τα Χανιά), Βερολίνου (4-8 Μαρτίου, με επόπτη το Ηράκλειο), Μόσχας (18-21 Μαρτίου, με επόπτη το Λασίθι), Κιέβου (25-27 Μαρτίου, με επόπτη το Ρέθυμνο), Μπακού (2-4 Απριλίου, με επόπτη το Λασίθι), Παρισιού (22-25 Σεπτεμβρίου, με επόπτη το Ρέθυμνο), Λονδίνου (2-5 Νοεμβρίου, με επόπτη το Ρέθυμνο), Βαρσοβίας (26-28 Νοεμβρίου, με επόπτη το Ηράκλειο).
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας