Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Η νέα μίσθωση για τη στέγαση του Δήμου Σητείας

Η νέα μίσθωση για τη στέγαση του Δήμου Σητείας
Συνεδρίασε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σητείας που ενέκρινε τα πρακτικά διεξαγωγής φανερής, προφορικής και μειοδοτικής δημοπρασίας για τη μίσθωση από το Δήμο ιδιωτικού ακινήτου
για τη στέγαση του δημοτικού καταστήματος. Πρόκειται για το κτίριο που και σήμερα στεγάζεται ο Δήμος (σύμφωνα με πληροφορίες με το μίσθωμα περίπου των 4.000 -ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης).
«Η σχετική διακήρυξη είχε εκδοθεί τον Ιούλιο του 2014 και χθες η Οικονομική Επιτροπή αποδέχθηκε το πρακτικό καταλληλότητας με κάποιους όρους όμως, τους οποίους ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να εκπληρώσει. Πρόκειται για την κατασκευή ράμπας ΑμεΑ ώστε να έχουν πρόσβαση στην αίθουσα του Δ.Σ. και το γραφείο του Δημάρχου, για το οποίο ο ιδιοκτήτης δεσμεύεται με υπεύθυνη δήλωσή του προσκομίζοντας και βεβαίωση της εταιρίας που θα το κατασκευάσει με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα παράδοσης», δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Λ. Τερζής.
Στη χθεσινή συνεδρίαση συμμετείχε και η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και αναπληρωματικός μέλος της Επιτροπής κ. Κατερίνα Σκαρβελάκη. «Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε πρόσβαση στο κτίριο για ΑμεΑ. Είχε ζητηθεί από τον ιδιοκτήτη να δημιουργήσει λοιπόν πρόσβαση με τη δέσμευση αυτό να έχει γίνει μέχρι τέλος του έτους. Βεβαίως υπάρχει ένα κενό διότι η εταιρία που αναλαμβάνει να κατασκευάσει ένα αναβατόριο κλίμακας με κάθισμα για ΑμεΑ στον όροφο του Δημοτικού καταστήματος, ενώ φαίνεται ότι θα υπάρχει ένα κινούμενο καρεκλάκι πάνω σε έναν άξονα που θα ανεβαίνει την σκάλα, δεν έχει διευκρινιστεί πώς θα κάθεται εκεί ο πάσχων και πώς θα κατεβαίνει για να κινηθεί στον πρώτο ή το δεύτερο όροφο. Θεωρήσαμε ότι είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη να γίνει η πρόσβαση ως το τέλος του χρόνου, συμπεριλάβαμε τον όρο στην απόφαση της Επιτροπής. Έπρεπε ήδη να είχε γίνει αυτό», σημείωσε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας