Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Απέχουν οι Λασιθιώτες δικηγόροι συμμετέχοντας στην κινητοποίηση του κλάδου

Απέχουν οι Λασιθιώτες δικηγόροι συμμετέχοντας στην κινητοποίηση του κλάδου
Απέχουν και σήμερα για τρίτη μέρα από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι του Λασιθίου συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου.
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου κ. Νίκος Παπαδάκης ανέφερε ότι «η τριήμερη αυτή αποχή είναι μόνο η αρχή, καθώς οι δικηγόροι της χώρας, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι και απασχολούμενοι στο χώρο της Δικαιοσύνης βλέπουν την πολιτεία να μένει ανυποχώρητη και να μην δίνει καμία απολύτως σημασία σε όσα ζητούμε».
Είναι δε φανερό ότι ο χώρος προχωράει οργανωμένος και συντονισμένος εξ ού και η κοινή συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των 63 Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οι πρόεδροι όλων των δικαστικών ενώσεων, των δικαστικών επιμελητών, των Δικηγορικών Συλλόγων, εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, της ΓΕΣΕΕ.
Ο κ. Παπαδάκης με βάση την ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου σημείωσε πως «έχουμε την αιφνίδια κατάθεση του σχεδίου νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, από τον Υπουργό Δικαιοσύνης σύμφωνα με το οποίο εισάγονται διατάξεις που:
α) Επανακαθορίζεται το σύνολο των ρυθμίσεων, αλλά και της όλης φιλοσοφίας της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, με δραματική φαλκίδευση των δικαιωμάτων των οφειλετών των Τραπεζών.
β) Καταργείται η εμμάρτυρη απόδειξη, με αποτέλεσμα να καθίσταται άνευ ουσιαστικού περιεχομένου η αποδεικτική διαδικασία και να αναιρείται κάθε έννοια δίκαιης δίκης.
γ) Διατηρείται η καταβολή εξοντωτικών παραβόλων και η επέκταση του αγωγώσιμου, που έχουν οδηγήσει σε οιονεί αρνησιδικία, εν όψει της δραματικής οικονομικής κατάστασης των πολιτών.
Είναι ευνόητο ότι η κατά ως άνω αδιάλλακτη στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης συνιστά απρόκλητη επίθεση όχι μόνον κατά της νομικής κοινότητας, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, η οποία συνεχίζει να βάλλεται. Ουσιαστική στόχευση των ρυθμίσεων δεν είναι η ορθή και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης, αλλά η εξυπηρέτηση συμφερόντων των τραπεζών. Η νομική κοινότητα ομονοεί ότι το εν λόγω νομοσχέδιο όχι μόνον δε συμβάλλει στην επιτάχυνση της πολιτικής δίκης, αλλά αντίθετα επιτείνει στην επιβράδυνση της πολιτικής δίκης. Θα προκαλέσει στη πράξη σοβαρά προβλήματα εφαρμογής, ανασφάλεια δικαίου και εν τέλει έλλειμμα δικαιοσύνης».
Για μια ακόμα φόρα τόνισε ότι «με άλλα δεδομένα κοιμόμαστε το βράδυ και με άλλα ξυπνάμε το πρωί. Όλα όσα γίνονται είναι πέρα έως πέρα παράλογα από την πολιτεία, η οποία μόνη της αποφασίζει για όλους μας».
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας