Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Μεμονωμένοι γονείς θελουν να πάνε τους καταληψίες σε δίκη

Αν και η πλειοψηφία γονέων και εκπαιδευτικών (όπως άλλωστε έχει εκφραστεί μέσα από συνελεύσεις και συναντήσεις)
δεν στέκονται απέναντι στις κινητοποιήσεις των μαθητών, υπάρχουν κάποιοι γονείς που δηλώνουν... αντίπαλοι μέχρις εσχάτων!
Δεν είναι μόνο εκείνοι που προχώρησαν (σε δύο περιπτώσεις) σε σοβαρά επεισόδια και ακόμη και χειροδικείες σε βάρος μαθητών μέσα σε σχολικά συγκροτήματα. Είναι και εκείνοι που επιλέγουν την άλλη οδό, την δικαστική.
Πρόκειται για μεμονωμένους γονείς, αφού οι σύλλογοι γονέων συντάσσονται υπέρ των παιδιών και των μορφών πάλης που αυτά επιλέγουν. Αυτό άλλωστε σημειώνουν και οι εκπρόσωποι των ενώσεων γονέων, που μιλούν για μεμονωμένες περιπτώσεις γονέων που ευθυγραμμίζονται με την πολιτική της κυβέρνησης που ρίχνει τα παιδιά στον «Καιάδα της αμορφωσιάς».
Αν και συγκεκριμένες κινήσεις σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει προκύψει από πουθενά ότι έχουν προωθηθεί σε επίπεδο δικαστηρίων, εκπρόσωποι συλλόγων  γονέων και κηδεμόνων χαρακτηρίζουν απαράδεκτη τη στάση αυτής της μερίδας των γονιών,  που επιλέγουν όπως εξήγησαν στην κόντρα της κυβέρνησης με τη νεολαία που αντιδρά…. Να γυρίσουν την πλάτη στα ίδια τους τα παιδιά και το μέλλον τους.
Οι μαθητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, αγνοώντας όπως τόνισαν τις απειλές περί  αναπλήρωσης των χαμένων ημερών, απαντώντας τόσο στους υπευθύνους, όσο και προς το υπουργείο, ότι περισσότερες ώρες χαμένες είναι αυτές που έχουν ήδη προκύψει από τα κενά εκπαιδευτικών που αρνείται να καλύψει η πολιτεία.
31 στο σύνολο σχολεία σε επίπεδο Κρήτης έμειναν σήμερα κλειστά.
Στο Ηράκλειο
3 ΕΠΑΛ
9 Γενικά Λύκεια
13 Γυμνάσια
Και στο Λασίθι  
2 Γυμνάσια
3 Γενικά Λύκεια  και
1 ΕΠΑΛ
Στο Ηράκλειο σήμερα οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους  και κατάληξη τα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης, όπου συναντήθηκαν και με τους εκπαιδευτικούς που είχαν σήμερα τρίωρη στάση εργασίας, αντιδρώντας στην αξιολόγηση που έχει ήδη ξεκινήσει σαν διαδικασία για τους διευθυντές των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας