Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς των λαθρομεταναστών - 12 συλλήψεις μελών του πληρώματος

Ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς των λαθρομεταναστών - 12 συλλήψεις μελών του πληρώματος- Συνελήφθηκαν 12 μέλη του πληρώματος
- Με ειδικά θερμόμετρα από απόσταση 1,5 μέτρου, θα ελέγχεται η θερμοκρασία των επιβατών
- Με εντατικούς ρυθμούς οι εξετάσεις
- Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία του νομού


Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ξεκίνησε η επιχείρηση για την εξέταση και τη μεταφορά των 700 περίπου λαθρομεταναστών που βρίσκονται στο φορτηγό πλοίο "Baris", ανοικτά του λιμανιού της Ιεράπετρας.
Στο πλοίο, μαζί με τους ένστολους λιμενικούς, αστυνομικούς και τους 14 συνολικά γιατρούς από τα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου, μεταφέρθηκαν και ο Γενικός Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκας.
Οι γιατροί, με ειδικές στολές, πραγματοποιούν τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις σε όλους τους επιβαίνοντες λαθρομετανάστες, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν φέρουν κάποιο μεταδιδόμενο νόσημα.
Αυτό γίνεται και με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων scanner, από απόσταση 1,5 μέτρου, τα οποία μετράνε τη θερμοκρασία των επιβατών έτσι ώστε να εξακριβώνεται αν φέρουν κάποιο μεταδιδόμενο νόσημα.
Όσα παιδιά βρίσκονται στο πλοίο, θα εμβολιαστούν για πολιομυελίτιδα.
Εάν και εφόσον δεν υπάρχει κρούσμα οποιουδήποτε μεταδιδόμενου νοσήματος, τότε θα μεταφέρονται σταδιακά και κατά ομάδες, στο Κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας, όπου και θα παραμείνουν για τρεις περίπου ημέρες.
Η διάρκεια της εξέτασης, υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει περίπου 4 ώρες.
Οι λιμενικοί, έχουν συλλάβει ήδη 12 μέλη του πληρώματος, τα οποία και θα ανακριθούν.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας