Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ψάχνει κεφάλαια η Minoan Group για την επένδυση στο Τοπλού

Καθυστερούν τα σχέδια για το Κάβο Σίδερο

Ο Όμιλος της Minoan Group μεταθέτει την επένδυση των 263 εκατομμυρίων ευρώ που προωθεί στο Κάβο Σίδερο και προχωρά στην εξαγορά τουριστικών γραφείων.


Ειδικότερα, όσον αφορά την Minoan Group, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισηγμένη στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου, βρίσκεται αυτή την περίοδο στη διαδικασία να ‘’στήσει’’ επενδυτικό fund για την αγορά πολυτελών ξενοδοχείων ανά την Ελλάδα. Στελέχη του ομίλου, με επικεφαλής τον κ. Christopher Engleton, πραγματοποιούν επαφές το τελευταίο διάστημα με ξένα funds, προκειμένου να συγκεντρώσουν κεφάλαια για επενδύσεις σε υφιστάμενες μονάδες στη χώρα μας. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τα ίδια στελέχη έχουν ήδη εξετάσει τις περιπτώσεις 40 και πλέον ξενοδοχείων 4 και 5 αστέρων υποψηφίων για αγορά, τα οποία σχετίζονται με δανειακά χαρτοφυλάκια τραπεζών.

Από πλευράς της Minoan, το νέο αυτό εγχείρημα σχετίζεται και με την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του ομίλου εσχάτως στο κομμάτι του ταξιδιωτικού κλάδου: Δεδομένων των καθυστερήσεων ως προς τις αδειοδοτήσεις για την υλοποίηση της επένδυσης στην Κρήτη, ο όμιλος έχει επιδοθεί τα τελευταία χρόνια σε πολλές εξαγορές στο χώρο των ταξιδιωτικών γραφείων, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των παράλληλων δραστηριοτήτων στον τομέα του τουρισμού. H δραστηριότητα των ταξιδιωτικών γραφείων δημιουργεί σημαντικές συνέργιες στην περίπτωση της αγοράς έτοιμων μονάδων μέσω του νέου επενδυτικού fund που ”στήνει” ο όμιλος. Σημειώνεται εδώ ότι για τo μικτό τουριστικό συγκρότημα των 263 εκατ. ευρώ της Minoan Group στο Κάβο Σίδερο της Κρήτης, η λειτουργία του τοποθετείται το 2017, μία εικοσαετία δηλαδή αφότου ο όμιλος αποφάσισε να επενδύσει στην Ελλάδα. Στο τέλος του 2014 αναμένεται η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την επένδυση (η οποία έχει ενταχθεί στις διαδικασίες fast track), η εκκίνηση των εργασιών τοποθετείται εντός του 2015, ενώ για την ολοκλήρωση και τη λειτουργία της πρώτης φάσης του έργου απαιτούνται τουλάχιστον 18 μήνες.

Πηγή : Πατρίς

Συνολικες προβολες σελιδας