Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ζητείται από τους πολίτες της Σητείας να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους

Ζητείται από τους πολίτες της Σητείας να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους
Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σητείας και ο κ. Λεωνίδας Τερζής, που για πρώτη φορά προήδρευσε στη συνεδρίαση, δήλωσε μετά το πέρας της ότι «η Επιτροπή λειτούργησε σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας, καθώς και αναλυτικής συζήτησης των θεμάτων. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν αφορούσαν μεταξύ άλλων την τροποποίηση του σχεδίου προϋπολογισμού του Δήμου για το οικονομικό έτος 2015 σύμφωνα με παρατηρήσεις -όχι σημαντικές- του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ».
Επίσης καταρτίστηκε και εγκρίθηκε το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης- στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων του Δήμου για το 2015.
«Αφορά την παρακολούθηση του προϋπολογισμού και την παρακολούθηση του τεχνικού προγράμματος, σε τριμηνιαία βάση», όπως είπε ο κ. Τερζής.
Πρόσφατα ο κ. Τερζής δημοσιοποίησε επιστολή του, με την οποία ζητά από τους δημότες Σητείας να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς το Δήμο, που φτάνουν 2.079.000 ευρώ. Στις παρατηρήσεις ότι λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης πάρα πολλοί πολίτες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και ότι ασκείται κριτική στην δημοτική αρχή, πως δεν είναι ιδιαίτερα διεκδικητική προκειμένου να λάβει χρηματοδοτήσεις από την κεντρική εξουσία για να καλύψει διάφορες υποχρεώσεις και έργα απάντησε: «Παραδέχομαι ότι αρκετοί άνθρωποι βρίσκονται σε πολύ δεινή οικονομική κατάσταση, ωστόσο αυτό ισχύει και για το Δήμο. Οι Δήμοι δε νομοθετούν, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να διεκδικήσουν. Άρα όσον αφορά την οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες, δεν είναι υπεύθυνοι οι Δήμοι, ούτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία έχει το Υπουργείο Εσωτερικών και ο κόσμος την τελευταία περίοδο στο απόσπασμα. Υπάρχει οικονομική δυσπραγία. Όλοι μας βιώνουμε μία κρίση πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Ο Δήμος όμως πρέπει να λειτουργήσει, να εισπράξει για να μπορέσει να παρέχει και υπηρεσίες.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας