Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Με όραμα η Περιηγητική Λέσχη Σητείας να βρει την αίγλη του παρελθόντος

Με όραμα η Περιηγητική Λέσχη Σητείας να βρει την αίγλη του παρελθόντος
Έντονη δραστηριότητα αναπτύσσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιηγητικής Λέσχης από την ανάληψη των καθηκόντων του,
πριν από λίγους μήνες και μέχρι σήμερα. Μεταξύ άλλων υλοποίησε το Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων «Σητείας Γη» του Δήμου Σητείας με επιτυχία, πραγματοποίησε εκδρομή, έχει έρθει σε επαφή με φορείς και Συλλόγους στην περιοχή, προκειμένου να υπάρξει μία ευρύτερη συνεργασία με απώτερο στόχο την ανάδειξη του ντόπιου πολιτισμού.
Όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Πρόεδρος της Περιηγητικής Λέσχης Σητείας κ. Μιχάλης Περάκης, «η δράση του σωματείου εξαπλώνεται σε πολλά επίπεδα, κυρίως όμως σε οργανωτικό. Μετά από πολλά χρόνια θέσαμε νέες βάσεις σε διαχειριστικό επίπεδο της Περιηγητικής. Περάσαμε από μία καταστατική συνέλευση για να προκύψει το σημερινό Δ.Σ. Έχουμε ανανεώσει πολλά από τα άρθρα μας με βάση τις ανάγκες του σωματείου. Επιμείναμε πολύ στο οργανωτικό κομμάτι. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι σε διάστημα 6 μηνών έχουμε πραγματοποιήσει 25 διοικητικά συμβούλια, που σημαίνει ότι λαμβάνονται συνεχώς αποφάσεις, διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν και χρονοδιαγράμματα που πρέπει να υλοποιηθούν.
Ένα από αυτά τα κομμάτια ήταν και το φεστιβάλ "Σητείας Γης" που αναλάβαμε ως ανάδοχοι από το Δήμο, το οποίο μας άφησε μία πολύ μεγάλη εμπειρία σε επίπεδο διαχείρισης, συνεργασιών με την Δημοτική Αρχή και με την Περιφέρεια που επιδιώκουμε στη συνέχεια. Το φεστιβάλ σημείωσε κατά κοινή ομολογία επιτυχία και κυρίως φαίνεται ότι βοήθησε στο να θυμηθεί ο κόσμος τη "Σουλτανίνα".
Υπάρχει από όλους μας αρκετή όρεξη για δουλειά. Σε αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο υπάρχει αφ' ενός ο δυναμισμός, νέες ιδέες από τους νεότερους του Συμβουλίου κι αφ' ετέρου μεγάλη εμπειρία και γνώση από τα παλαιότερα μέλη, ενώ πάντα συνεπικουρούν οι παλαιοί Πρόεδροι, που είναι και οι στυλοβάτες του σωματείου. Για το λόγο αυτό βραβεύσαμε και πρόσφατα τον κ. Παντελή Πετυχάκη.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας