Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Μέσω παραίτησης μπαίνει η Κρήτη στην ΚΕΔΕ


Με ανατρεπτικές εξελίξεις μπαίνει η Κρήτη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Μετά τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση και την επικράτηση με 16 έδρες του "γαλάζιου" ψηφοδελτίου με επικεφαλής το δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, καμία από τις παρατάξεις που συγκρότησαν ψηφοδέλτιο δεν κατάφερε να εκλέξει στο 31μελές συμβούλιο κάποιον δήμαρχο ή δημοτικό σύμβουλο από την Κρήτη.
Ωστόσο η ανατροπή σημειώθηκε σήμερα το πρωί μέσα από το ψηφοδέλτιο του δημάρχου Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ. Ιωακειμίδη που κατέλαβε 3 έδρες και ήρθε τρίτη δύναμη πίσω από το σχήμα του δημάρχου Αμφιλοχίας κ. Κοιμήση που κατέλαβε 8 έδρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, η Κρήτη θα εκπροσωπηθεί με δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Χερσονήσου. Πρόκειται για τον Απόστολο Λουλουδάκη, ο οποίος εξελέγη 1ος αναπληρωματικός από την παράταξη Ιωακειμίδη.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Σταύρος Ιατρού, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Λαυρεωτικής, ο οποίος είχε καταλάβει την τρίτη έδρα της παράταξής του, οδηγήθηκε σε παραίτηση για να εκπροσωπηθεί και η Κρήτη στο όργανο μετά την πλήρη στήριξη που πρόσφεραν στο σχήμα Ιωακειμίδη οι δήμαρχοι Ηρακλείου και Χανίων.
Του Χρήστου Κώνστα

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας