Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Περιστατικά παιδιών που "χαρακώνουν" τα χέρια τους με ξηραφάκια και στο νομό Λασιθίου

Περιστατικά παιδιών που "χαρακώνουν" τα χέρια τους με ξηραφάκια και στο νομό Λασιθίου Έναν άκρως επικίνδυνο για τη ζωή τους τρόπο επιλέγουν άτομα νεαρής ηλικίας για να δείξουν την αγάπη ή τη συμπάθειά τους προς ένα άλλο πρόσωπο.
Φαίνεται να είναι μια νέα τάση της μόδας για την εκδήλωση συναισθημάτων, που παίρνει όμως επικίνδυνες διαστάσεις και χρήζει άμεσων παρεμβάσεων για την αποτροπή χειρότερων καταστάσεων.
Υπάρχουν παιδιά που χαρακώνουν τα χέρια τους, κυρίως, γράφοντας επάνω στο δέρμα τους το όνομα του αγαπημένου τους προσώπου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να του δείξουν πόσο δυνατά είναι τα αισθήματά τους. Για την πράξη τους αυτή χρησιμοποιούν συνήθως ξυραφάκια.
Αντιλαμβάνεται κανείς πως μια λανθασμένη κίνηση ή μια υπερεκτίμηση δυνάμεων μπορεί να επιφέρει μοιραία αποτελέσματα...
Και εάν νομίσει κανείς ότι τέτοια περιστατικά γίνονται μόνο σε κάποιες ξένες χώρες, από τις οποίες τα νέα που ακούμε πολλές φορές μας φαντάζουν μακρινά, θα εκπλαγεί διαπιστώνοντας ότι δεν είναι και τόσο μακριά μας. Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν δυστυχώς και στην περιοχή μας.
Μάλιστα, το πρόβλημα φαίνεται να έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καταγραφεί αρκετά τέτοια περιστατικά σε σχολεία του νομού μας. Ως μεμονωμένο θα μπορούσε πάντως να χαρακτηριστεί το περιστατικό που παιδί στην προσπάθειά του να χαρακωθεί, πίεσε περισσότερο το ξυραφάκι με συνέπεια την αιμορραγία, χωρίς ευτυχώς να υποστεί κάποιο περαιτέρω τραύμα.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Απαραίτητη είναι η ενημέρωση των γονέων έτσι ώστε να επιλαμβάνονται αμέσως, όταν παρατηρούν περίεργες συμπεριφορές των παιδιών τους. Αλλά και των ίδιων των παιδιών έτσι ώστε να αντιληφθούν ότι δεν είναι παιχνίδι και ότι ένας λανθασμένος τρόπος εκδήλωσης συναισθημάτων μπορεί να έχει τραγική κατάληξη...
Ε.Λ.

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας