Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Διένυσαν χιλιόμετρα για να δει παιδίατρος το παιδί τους


Κλειστή βρήκαν το σαββατοκύριακο που πέρασε την Παιδιατρική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου αρκετοί γονείς, καθώς στην κλινική δεν εφημέρευε παιδίατρος.
Μάλιστα, όλα τα περιστατικά παραπέμφθηκαν το Σάββατο στην Παιδιατρική στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας που εφημέρευε, και την Κυριακή στην αντίστοιχη Παιδιατρική του ΠΑΓΝΗ, αφού χθες στην Ιεράπετρα δεν ήταν μέρα εφημερίας.
Από τους γονείς υπήρξε αρκετός εκνευρισμός, κάτι που κρίνεται λογικό, καθώς έπρεπε να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα για να επισκεφτούν γιατρό για τα παιδιά τους.
Το υπουργείο Υγείας γνωρίζει τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου που έχουν να κάνουν με τις ελλείψεις γιατρών σε συγκεκριμένες ειδικότητες, αλλά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα και η ηγεσία του έχει υποσχεθεί την πρόσληψη επικουρικών γιατρών, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει προκήρυξη θέσεων.
Να σημειωθεί ότι το σαββατοκύριακο που πέρασε δεν εφημέρευε στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ούτε αναισθησιολόγος, ενώ το Σάββατο δεν εφημέρευε ακτινολόγος.
Πριν από μόλις δέκα ημέρες για το θέμα των ελλείψεων στο νοσοκομείο η τοπική κοινωνία είχε υψώσει κραυγή αγωνίας πραγματοποιώντας μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Νικολάου, τη μεγαλύτερη που έχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια στην περιοχή.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας