Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ποια αλυσίδα του εξωτερικού πήρε 600 τόνους ελαιόλαδο από την ΕΑΣ Σητείας;


Σύμφωνα με πηγές η συνεργασία αυτή αφορά την διάθεση 600 τόνων έξτρα παρθένου ελαιολάδου από τη Σητεία (Κρήτη) στα καταστήματα της πολυεθνικής στο εξωτερικό.

Σε στρατηγική συνεργασία με την γερμανική λιανεμπορική αλυσίδα Aldi ακούγεται ότι προχώρησε η ΕΑΣ Σητείας.
Στέλεχος του Συνεταιρισμού μας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη συνεργασία είναι η απαρχή μιας σειράς συμφωνιών που αναμένονται το προσεχές διάστημα. Ενα γεγονός που αναμένεται να συμβάλλει στην επίτευξη αυτών των κυοφορούμενων συμφωνιών είναι η κοινοπραξία που έχει συνάψει ο συνεταιρισμός με την ιδιωτική επιχείρηση GAEA (Γαία).


Υπενθυμίζεται ότι οι δύο έταιροι έχουν συνάψει συμφωνία για την σύσταση κοινής εταιρείας, που προβλέπει συνεργασία 20ετούς διάρκειας, με την ΕΑΣ Σητείας να κατέχει το 33% της νέας εταιρείας και το υπόλοιπο 77% η GAEΑ, η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση του σήματος SITIA. Τα προϊόντα της Γαια Τρόφιμα εξαγονται αυτή τη στιγμή σε όλες τις ηπείρους του κόσμου, πλην της Αφρικής, κάνοντάς την τον πιο δυνατό πρέσβη της ελληνικής ελιάς και των παραγώγων της στον κόσμο!

Οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας ελαιολάδου που διαθέτει η Ένωση, από την άλλη, περιλαμβάνουν αποθηκευτικούς χώρους με ανοξείδωτες ελαιοδεξαμενές των 10, 40, 100, 300 και 500 τόνων, συνολικής χωρητικότητας 4.000 τόνων. Επίσης διαθέτει χωριστό δίκτυο ελαιοδεξαμενών για το βιολογικό ελαιόλαδο συνολικής χωρητικότητας 80 τόννων. Το εμφιαλωτήριο της Ένωσης είναι δυναμικότητας 20 τόννων ανά βάρδια ημερησίως ενώ η συνολική ποσότητα που δύναται να διαχειριστεί η Ένωση αγγίζει τους 15.000 τόνους που είναι η μέγιστη παραγωγή της περιοχής.
Στο εμφιαλωτήριο λειτουργούν τρεις γραμμές εμφιάλωσης. Δύο γραμμές για υάλινες φιάλες, με δυναμικότητα 2000 φιάλες (των 0,75lt) ανά ώρα η κάθε μία, και μία γραμμή για λευκοσιδηρά δοχεία, με δυναμικότητα περίπου 1.500 δοχείων (των 5lt) ανά βάρδια την ημέρα.

Δ. Καραγιαννοπούλου


Πηγή:www.reporter.gr

Συνολικες προβολες σελιδας