Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Με βροχές κάνει ποδαρικό στην Κρήτη ο Σεπτέμβρης (video)


Ποδαρικό φθινοπώρου με άγριες διαθέσεις κάνει σήμερα ο καιρός και στην Κρήτη,
καθώς το σκηνικό έχει αλλάξει εμφανώς τις τελευταίες ώρες βάζοντας μας κακήν κακώς σε διάθεση που δε θυμίζει σε τίποτα πως το καλοκαίρι τελείωσε μόλις χθες.


Που θα βρέξει σήμερα στην Κρήτη

Κι αν στην υπόλοιπη Ελλάδα τα φαινόμενα αναμένονται είναι πολύ πιο έντονα και στην Κρήτη οι πρώτες φθινοπωρινές βροχές εκτιμάται πως θα εκδηλωθούν σήμερα κατά την πρώτη κιόλας ημέρα του φθινοπώρου, κυρίως στα δυτικά και κατά τόπους στα ορεινά του νησιού.

Ο μετεωρολόγος κ. Μανόλης Λέκκας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το φθινοπωρινό σκηνικό μάλλον έρχεται από σήμερα με νεφώσεις και ίσως και ασθενείς τοπικές βροχές ιδιαίτερα στις δυτικές περιοχές του νησιού, στις περιοχές των Χανίων και του Ρεθύμνου».

Από αύριο βροχές και στο Ηράκλειο

Τρίτη και Τετάρτη ο άστατος καιρός όχι απλά θα έχει και συνέχεια, αλλά εκτιμάται πως δεν αποκλείεται οι βροχές να επεκταθούν και στα ανατολικά του νησιού.

Αίθριος καιρός από Τετάρτη

Το καλοκαίρι σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, επιστρέφει μετά την Τετάρτη το βράδυ με το θερμόμετρο και τους ανέμους να κυμαίνονται στα αναμενόμενα για τα δεδομένα του Σεπτεμβρίου επίπεδα θεωρείται δε με βάσει τους μετεωρολόγους σχεδόν απίθανο να υπάρξουν και συνθήκες καύσωνα μέσα στον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου.
Σε γενικές γραμμές δε οι μήνες του καλοκαιριού φαίνεται πως κινήθηκαν σε καλά επίπεδα από πλευράς καιρικών συνθηκών χωρίς ακραία φαινόμενα τουλάχιστον για την Κρήτη.
Ένα καλοκαίρι ζεστό, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει, όπως εξηγεί και ο κ. Λέκκας μετά τις 15 Ιουνίου αλλά με τις θερμοκρασίες να υποχωρούν κατά τις νυχτερινές ώρες. 
Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας