Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Η "γουρούνα" τους έριξε στον γκρεμό

Καλά-καλά δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει ο σάλος που είχε ξεσπάσει με τις "γουρούνες" πριν από περίπου ένα μήνα, μετά και το σοβαρό τραυματισμό του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλίων Τάκη Πατελή, και τα... φονικά τετράτροχα χθες έκοψαν το νήμα της ζωής ενός ζευγαριού Βέλγων.


Το διπλό θανατηφόρο σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αγίου Νικολάου-Ηρακλείου, όταν εξετράπη της πορείας της η "γουρούνα" που οδηγούσε το άτυχο ζευγάρι και προσέκρουσε σε γέφυρα, με τους δύο επιβαίνοντες τουρίστες να πέφτουν από ύψος βάθους 20 μέτρων!



Κάτω από συνθήκες που διερευνά η Τροχαία του ΒΟΑΚ, ο 48χρονος άνδρας και η 46χρονη σύζυγός του έχασαν τον έλεγχο τη στιγμή που κατευθύνονταν προς Άγιο Νικόλαο. Το τετράτροχο, αν και παρέμεινε στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας, προσέκρουσε σε γέφυρα και ανασηκώθηκε, εκτοξεύοντας τους δύο επιβαίνοντες στον γκρεμό, για να βρουν μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα ακαριαίο θάνατο. Αν και άμεσα - μετά από κλήσεις διερχόμενων οδηγών, που σοκαρίστηκαν με το συμβάν - έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το ζευγάρι είχε καταλήξει και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ηρακλείου, για να διαπιστωθεί απλά ο θάνατός του.

Οι δύο άτυχοι τουρίστες, που έμελλε να αφήσουν την τελευταία τους πνοή στην Κρήτη, κάνοντας διακοπές, διέμεναν τις τελευταίες ημέρες στη Χερσόνησο, απ' όπου ενοικίασαν και το τετράτροχο όχημα, το οποίο να σημειωθεί παρέμενε στο οδόστρωμα μπροστά στη γέφυρα, δίχως να έχει υποστεί σημαντικές ζημιές.


Η γέφυρα από την οποία έπεσαν στο κενό.



Τι άλλαξε;

Διαπιστώνεται πάντως πως, παρά τις ανακοινώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη από την Κρήτη, δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στο καθεστώς που διέπει την ενοικίαση και κυκλοφορία των επικίνδυνων τετράτροχων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ζωές των επιβαινόντων σε αυτά, αλλά και για τις ζωές άλλων διερχόμενων οδηγών και φυσικά πεζών.
Υπενθυμίζεται ο σοβαρός τραυματισμός από "γουρούνα" του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλίων Τάκη Πατελή, πριν από έναν και πλέον μήνα. Μάλιστα, ακολούθησε το τροχαίο με τον Ισραηλινό, που φέρεται να τραυμάτισε ελαφρά με τετράτροχο στα Μάλια, τη στιγμή που πήγε να στρίψει προς Κράσι, έναν πεζό. Επίσης, οι δύο τραυματισμένες νεαρές τουρίστριες, που επέβαιναν σε "γουρούνα" κι... εκτοξεύτηκαν σε βράχια στη Χερσόνησο.





Λιγότερα τροχαία, αλλά...

Το θρίλερ τελευταία με τις "γουρούνες" συνεχίζει να κρατεί καλά, παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., που αναφέρουν πως πέρυσι το πρώτο επτάμηνο του 2013 είχαν σημειωθεί 26 τροχαία με "γουρούνες", ενώ φέτος την ίδια χρονική περίοδο έχουν σημειωθεί μόλις 9.
Παράλληλα, την ίδια περίοδο το 2013 διαπιστώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία 894 παραβάσεις, όπου είχαν εμπλακεί "γουρούνες", ενώ φέτος, με την αύξηση των ελέγχων, διαπιστώθηκαν 929 παραβάσεις που αφορούν ως επί το πλείστον: κράνος, μέθη, πινακίδες, αφαίρεση-έλλειψη διπλώματος.


Της Ιωάννας Βλαχάκη

Πηγή : Νέα Κρήτη


Συνολικες προβολες σελιδας