Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Την τοποθέτηση νέων γιατρών στο Λασίθι δεσμεύτηκε ο Υπουργός Υγείας

Την τοποθέτηση νέων γιατρών στο Λασίθι δεσμεύτηκε ο Υπουργός ΥγείαςΠερίπου 15 θα είναι οι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων που θα προσληφθούν το επόμενο διάστημα στα νοσοκομεία του Λασιθίου για να καλυφθούν οι πιο επείγουσες ανάγκες υγείας.
Αυτό υποσχέθηκε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Γρηγοράκος στους βουλευτές του Νομού, στους διοικητές υγείας αλλά και στους 4 Δημάρχους. Όλοι οι παραπάνω εξ αρχής εξέθεσαν τα προβλήματα του κάθε νοσοκομείου χωριστά, με κοινό παρονομαστή την έλλειψη ιατρικού προσωπικού ακόμα και των βασικών ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν ή ακόμα και να κλείνουν κλινικές για αρκετές μέρες μέσα στο μήνα.
Για το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, ο Υπουργός πρότεινε να αλλάξει ζώνη και από Β΄ που βρίσκεται σήμερα να γίνει Γ΄ ώστε να καλυφθούν περισσότερες εφημερίες μέσα στο μήνα, χωρίς όμως και οι ίδιοι οι γιατροί να γνωρίζουν αν έχουν εξασφαλιστεί οι επιπλέον πόροι για τα χρήματα των εφημεριών.
Όσο για το νοσοκομείο Ιεράπετρας, κατηγορηματικά αναφέρθηκε από τον κ. Γρηγοράκο ότι τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθεί από το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στην Ιεράπετρα, όπου εκεί ανήκε από την ημέρα πρόσληψής του, ο χειρούργος, καθώς επίσης είναι θέμα ημερών η στελέχωση της παθολογικής κλινικής της Ιεράπετρας με ένα ακόμα παθολόγο για να λειτουργεί το μισό μήνα.
Για το νοσοκομείο Σητείας δεσμεύτηκε για την τοποθέτηση γιατρών ειδικά στην καρδιολογική κλινική ώστε να δοθεί μόνιμη λύση και για το Κέντρο Αποκατάστασης Νεάπολης θα προχωρήσει η μελέτη και τέλος για το κέντρο υγείας Οροπεδίου Λασιθίου δόθηκε εντολή να μεταφερθούν 3 άτομα του ΕΚΑΒ στο Τζερμιάδο για να γίνεται η κάθε διακομιδή ασθενή στην ώρα της αφού θα υπάρχει προσωπικό.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας