Από σήμερα αναλαμβάνουν, και επίσημα, οι νέες δημοτικές αρχές στην Κρήτη μετά τις ορκωμοσίες των τελευταίων ημερών.
Και αν σε κάποιους Δήμους της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, καθώς δεν υπήρξαν εκπλήξεις, αντιθέτως, σε άλλους - και κυρίως στο Δήμο Ηρακλείου - η αλλαγή σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου προμηνύεται αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα.
Έτσι από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, στο Δήμο Ηρακλείου αναλαμβάνει ο νέος δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός, με την ομάδα σε ένα νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στο γειτονικό Δήμο Μαλεβιζίου, ο  επανεκλεγείς δήμαρχος, Κώστας Μαμουλάκης, θα εστιάσει, όπως είπε και στην τελευταία ομιλία του, στις δυσκολίες που περιμένουν τη δημοτική αρχή, τις προσδοκίες που έχουν οι δημότες από αυτήν και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν την επόμενη 5ετία.
«Οι δημότες ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους με μια καθαρή και ισχυρή εντολή, διατυπώνοντας ακόμα πιο ηχηρά το αίτημα για μια νέα δημοτική θητεία με ήθος, εντιμότητα, διαφάνεια, ταπεινότητα, χρηστή διαχείριση και αξιοκρατία», επισήμανε στην ομιλία του κατά την πρόσφατη τελετή ορκωμοσίας, ο επανεκλεγείς δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης δίνοντας έμφαση στη νέα εποχή με τον ίδιο και πάλι στο «τιμόν黨του Δήμου.
Τα προβλήματα θα συνεχίσουν να ταλανίζουν τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Γόρτυνας, Νίκο Σχοιναράκη στο πρόσωπο του οποίου οι δημότες έδωσαν «ψήφο» εμπιστοσύνης για τα επόμενα χρόνια.
Τα πράγματα φαίνεται να κυλούν ήρεμα και στο Δήμο Βιάννου όπου την περασμένη Κυριακή έγινε  η τελετή ορκωμοσίας του επανεκλεγέντα δημάρχου Παύλου Μπαριτάκη, ο οποίος θα συνεχίσει να δίνει καθημερινό αγώνα για τα προβλήματα της περιοχής.
Μία νέα εποχή ξεκινά στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων όπου από σήμερα, αναλαμβάνει επίσημα ο νέος δήμαρχος,  Μανόλης Κοκοσάλης όπως και στο Δήμο Χερσονήσου με το νέο δήμαρχο , Γιάννη Μαστοράκη να ξεκινά μία νέα πορεία.
Αλλαγή σκυτάλης είχαμε και στο Δήμο Φαιστού όπου σε πανηγυρικό κλίμα έγινε η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Φαιστού και η απερχόμενη δήμαρχος, Μαρία Πετρακογιώργη, παρέδωσε τα ηνία στο νέο δήμαρχο, Γιώργο Αρμουτάκη.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, τώρα, από σήμερα, στο δήμο Αγίου Βασιλείου νέος ένοικος θα είναι ο Γιάννης Ταταράκης, επικεφαλής του συνδυασμού “Κοινή Πορεία στο μέλλον”. Στο Δήμο Αμαρίου, ο νέος στα αυτοδιοικητικά, Παντελής Μουρτζανός και στο δήμο Ανωγείων ο Μανόλης Καλλέργης.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, νέο ένοικο θα βρει ο Σεπτέμβριος στο δήμο Χανίων όπου, από σήμερα, αναλαμβάνει ο Αναστάσιος Βάμβουκας. Ο … «μονομάχος» Παύλος Πολάκης θα συνεχίσει την προσπάθειά του στο Δήμο Σφακίων, ενώ τη θητεία του στο δήμο Πλατανιά ανανέωσε και ο Γιάννης Μαλανδράκης.
Στο Δήμο Αποκορώνου, θα βρισκουμε από σήμερα το νέο δήμαρχο Χαράλαμπο Κουκιανάκη και στο Δήμο Καντάνου – Σελίνου τον επίσης νέο δήμαρχο, Αντώνη Περράκη. Ο Θοδωρής Σταθάκης θα κρατήσει τα «ηνία» του δήμου Κισσάμου ενώ στο Δήμο Γαύδου ξεκινά από σήμερα και επίσημα η νέα δήμαρχος, Ευαγγελία Καλλίνικου.
Τέλος, στην περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, αλλαγή σελίδας θα έχουμε και επίσημα από σήμερα στο δήμο Οροπεδίου με την παράταξη "Λασιθιώτικο Κάλεσμα" ενώ στο δήμο Σητείας, ο Θοδωρής Πατεράκης ανανέωσε και συνεχίζει το έργο του και στον Άγιο Νικόλαο, από σήμερα αναλαμβάνει ο Αντώνης Ζερβός.

Πηγή : Creta live