Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Αρνητική γνωμοδότηση για τη μονάδα βιοαερίου στη Σητεία

Αρνητική γνωμοδότηση για τη μονάδα βιοαερίου στη Σητεία
Ιδιαίτερα σημαντικά ήταν τα δύο πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας τη Δευτέρας.

Το σώμα εκλήθη να γνωμοδοτήσει για δύο Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο ισχύος 999 kw και 499 kw στη Σητεία».
Ο Δήμαρχος κ. Θοδωρής Πατεράκης ανέφερε ότι «για τις συγκεκριμένες μονάδες υπάρχει αρνητική γνωμοδότηση από την Δημοτική Κοινότητα Σητείας, την Επιτροπή Ποιότητα Ζωής, από την αρμόδια Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου, που έχει σταλεί στην Περιφέρεια, καθώς και η αρνητική τοποθέτησή μου στην συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, προτείνω την επίσης αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου».
Το σώμα συμφώνησε, όμως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Στέλλα Αϊλαμάκη, ο κ. Νίκος Καραμανωλάκης αλλά και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νίκος Κοζυράκης επεσήμαναν ότι θα πρέπει να γίνουν γνωστοί και οι λόγοι για τους οποίους λαμβάνεται η συγκεκριμένη απόφαση. Στην συζήτηση που ακολούθησε έγιναν πολλές τοποθετήσεις μεταξύ των οποίων του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Χαράλαμπου Λεβεντέρη, της επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κατερίνας Σκαρβελάκη, των κ. Μιχάλη Αντωνιδάκη, Νίκου Πλακαντωνάκη, Γιάννη Κατσαράκη, Μανόλη Φουντοραδάκη καθώς και του Δημάρχου.
Εκτός από τη χωροθέτηση των μονάδων στη συγκεκριμένη θέση -πλησίον της πόλης της Σητείας, κοντά στο αεροδρόμιο- υφίστανται και μία σειρά άλλων λόγων που συνηγόρησαν στην αρνητική γνωμοδότηση. Αφορούν τη λειτουργία της μονάδας, των υλών που θα χρησιμοποιεί και των ποσοτήτων που θα απαιτηθούν, των περιβαλλοντικών επιπτώσεων κά.
Η απόφαση που ελήφθη ήταν ομόφωνη, το Δ.Σ. γνωμοδότησε αρνητικά για τις δύο μελέτες στην συγκεκριμένη θέση, αλλά με τα δεδομένα που υπάρχουν και σε οποιαδήποτε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας