Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Βούλγαρος διακινούσε λαθραίο καπνό στη Σητεία

Βούλγαρος διακινούσε λαθραίο καπνό στη Σητεία
Οι αστυνομικοί του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων σταμάτησαν για έλεγχο τον 35χρονο Βούλγαρο στο πλαίσιο στοχευμένων ερευνών και βρήκαν στην κατοχή του σακούλες με συνολικά ένα κιλό και 900 γραμμάρια παράνομου καπνού


Κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας του τελωνειακού κώδικα και λαθρεμπορία απήγγειλε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λασιθίου σε έναν 35χρονο αλλοδαπό που συνελήφθη με μεγάλη ποσότητα λαθραίου καπνού σε περιοχή του Δήμου Σητείας.

Οι αστυνομικοί του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Κ.Α.Ε.) σταμάτησαν για έλεγχο τον 35χρονο Βούλγαρο στο πλαίσιο στοχευμένων ερευνών και βρήκαν στην κατοχή του σακούλες με συνολικά ένα κιλό και 900 γραμμάρια καπνού, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης.

Ο καπνός εστάλη στην αρμόδια τελωνειακή αρχή για να καταλογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι υπέρ του ελληνικού δημοσίου, ενώ ο αλλοδαπός παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη. Το αστυνομικό τμήμα Σητείας συνεχίζει την προανάκριση για να εξακριβώσει πώς και από πού έφτασε στα χέρια του η ποσότητα του καπνού.

Πηγή : Πρώτο θέμα

 -------------------------------------------------------------------------------

Σύλληψη για παράνομο καπνό στη Σητεία


Συνελήφθη σε περιοχή του δήμου Σητείας, από αστυνομικούς του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Κ.Α.Ε.) Σητείας, ένας 35χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, για παραβάσεις της νομοθεσίας του τελωνειακού κώδικα.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση παραβατικών συμπεριφορών, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον 35χρονο αλλοδαπό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 1.900 γραμμάρια καπνού, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.


Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας.
Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας