Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Έρχονται 56 θέσεις εργασίας στην ΔΕΗ για την Κρήτη

Δημοσιεύτηκε επιτέλους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η προκήρυξη που αφορά στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού 540 ατόμων στο ΔΕΔΔΗΕ (Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), ενώ αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστηκα και η δημοσίευση της δεύτερης προκήρυξης για τις προσλήψεις που θα κάνει η ΔΕΗ.



Από αυτές τις θέσεις, οι 56 αφορούν στην Κρήτη, με τις μισές να καλύπτονται στο νομό Ηρακλείου. Οι υποβολή των αιτήσεων ξεκινά ηλεκτρονικά στις 29 Σεπτεμβρίου στο ΑΣΕΠ, ενώ θα διαρκέσει ως τις 13 Οκτωβρίου.



Η κατανομή

Σύμφωνα με την προκήρυξη του ΔΕΔΔΗΕ για τις 540 προσλήψεις μονίμων, η κατανομή των θέσεων όσον αφορά στη βαθμίδα εκπαίδευσης έχει ως εξής:
Α' Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) εκατόν εξήντα (160) θέσεις.
Β' Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) ενενήντα (90) θέσεις.
Γ' Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) διακόσες ενενήντα (290) θέσεις.
Ποσοστό 20% στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατά Περιφερειακή Ενότητα, φορέα και κλάδο ή ειδικότητα καλύπτεται από πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων.

Ποσοστό 10% στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατά Περιφερειακή Ενότητα, φορέα και κλάδο ή ειδικότητα καλύπτεται από γονείς με τρία τέκνα και τέκνα αυτών, εφόσον υπάρχουν και κατέχουν τα γενικά, ειδικά και πρόσθετα προσόντα που επιτρέπουν την εγγραφή τους σε πίνακα κατάταξης και συνυποβάλουν με την αίτησή τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Ποσοστό 5% επί του συνόλου των προκηρυσσόμενων θέσεων των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ στις Περιφερειακές Ενότητες των περιφερειών Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής Μακεδονίας, πλην της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, καλύπτεται από παλιννοστούντες Πόντιους ομογενείς, εφόσον υπάρχουν και δηλώσουν ότι θα υπηρετήσουν στις περιοχές αυτές επί 10ετία τουλάχιστον και υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Γενικά προσόντα

Οι υποψήφιοι πρέπει:
- Να είναι Έλληνες πολίτες.
Δικαιούνται να είναι υποψήφιοι και όσοι απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση και έχει παρέλθει έτος από την απόκτησή της, μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, εφόσον μέχρι την απόκτησή της ήταν υπήκοοι κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όσοι αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση δεν μπορούν να διοριστούν ως υπάλληλοι πριν από τη συμπλήρωση ενός έτους από την απόκτησή της, μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.





Για τους ανωτέρω πολίτες απαιτείται η γνώση της ελληνικής γλώσσας σε βαθμό επαρκή για την άσκηση των καθηκόντων του οικείου κλάδου, η οποία αποδεικνύεται με Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας που χορηγείται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας:
Β' ΕΠΙΠΕΔΟ/Β1 ΕΠΙΠΕΔΟ (Σ.Ε.): Για την κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) μη Διοικητικού Προσωπικού ή και Εργατοτεχνικού Προσωπικού.
Γ' ΕΠΙΠΕΔΟ/Β2 ΕΠΙΠΕΔΟ (Σ.Ε.): Για την κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), μη Διοικητικού Προσωπικού.


Δ' ΕΠΙΠΕΔΟ/Γ1 ΕΠΙΠΕΔΟ (Σ.Ε.): Για την κατηγορία Πανεπιστημιακής (ΠΕ) Διοικητικού Προσωπικού. Επίσης, αποδεικνύεται με αντίστοιχο πιστοποιητικό του Σχολείου της Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο χορηγείται ύστερα από σχετική εξέταση του υποψηφίου ή από άλλη σχολή ή σχολείο ελληνικής γλώσσας.




Γίνονται επίσης δεκτοί, για πλήρωση των προκηρυσσόμενων θέσεων, Βορειοηπειρώτες, Κύπριοι ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί, που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους.
- Να έχουν γεννηθεί:
Έως και το έτος 1993 για τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ.
Εξαίρεση: «Από το έτος 1974 έως και το έτος 1993 οι υποψήφιοι του κλάδου ΠΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (Τ1/Α) και από το έτος 1979 έως και το έτος 1993 οι υποψήφιοι του κλάδου ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΔΙΚΤΥΩΝ». - Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν.






«Καμία ανάσα»




«Τα 540 άτομα που προσλαμβάνονται δεν αποτελούν καμία ανάσα για τον τομέα της διανομής του ρεύματος», σχολιάζει χαρακτηριστικά στη "Ν.Κ." το μέλος της διοίκησης της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ Γιάννης Βρέντζος.

«Κι αυτό γιατί υπάρχουν πάρα πολλές ελλείψεις στον τομέα αυτό, όπου ο κόσμος είναι γερασμένος», προσθέτει. Ωστόσο, ο κ. Βρέντζος συμφωνεί πως πρόκειται για σημαντικό γεγονός για το λόγο ότι θα προσληφθούν κάποιοι μόνιμοι και θα βρουν δουλειά στο χώρο αυτό.
Ωστόσο, ξεκαθαρίζει πως «όσοι προσληφθούν δε θα απορροφηθούν αμέσως. Η απορρόφησή τους θα γίνει μέσα από την αναλογία "5 φεύγουν, ένας προσλαμβάνεται". Αυτό το 5-1 ισχύει και για τα νοσοκομεία, όταν για το Δημόσιο πλέον ισχύει το 10-1»...


του Χριστόφορου Παπαδάκη

Πηγή : Nέα Κρήτη


Συνολικες προβολες σελιδας