Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ετοιμάζεται εξαγορά βόμβα στο λιανεμπόριο που θα επηρεάσει και την Κρήτη

Προ των πυλών βρίσκεται μια εξαγορά που θα προκαλέσει αίσθηση στο χώρο του λιανικού εμπορίου αλλάζοντας τα δεδομένα της αγοράς και επηρεάζοντας ως ένα βαθμό,
έμμεσα, και την Κρήτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης  ετοιμάζεται να αποκτήσει τον  έλεγχο της αλυσίδας Βερόπουλος.
Εφόσον αυτό συμβεί τότε θα προκύψει ένας  κολοσσός στο ελληνικό λιανεμπόριο με τζίρο που θα φθάνει τα 2 δις ευρώ.
Η Κρήτη από αυτό το deal θα επηρεαστεί στο βαθμό που η Βερόπουλος διαθέτει το πλειοψηφικό πακέτο σε μια από τις γνωστότερες και μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ τοπικά ,το οποίο πακέτο μετά τη συμφωνία θα περάσει στα χέρια του Σκλαβενίτη.
Το θετικό στην όλη υπόθεση, πέρα από τη δυναμική και την κερδοφορία που διαθέτει η αλυσίδα Σκλαβενίτης, είναι ότι πρόκειται για μια καθαρόαιμη ελληνική επιχείρηση οπότε το πλειοψηφικό πακέτο της Κρητικής αλυσίδας παραμένει σε ελληνικά χέρια και δεν περνά σε ξένα.
Είναι επίσης αξιοσημείωτο το ότι σε μια περίοδο που οι ξένες αλυσίδες και πολυεθνικές επιχειρούν να αλώσουν την ελληνική λιανεμπορική αγορά , δύο καθαρά ελληνικές επιχειρήσεις ενώνονται  για να δημιουργήσουν μια ηγέτιδα δύναμη στο χώρο.
Οι ίδιες πληροφορίες εντωμεταξύ, αναφέρουν πως οι επαφές ανάμεσα σε Βερόπουλο και Σκλαβενίτη γίνονται με την μεσολάβηση τραπεζών και ειδικά των πιστωτών της Βερόπουλος   καθώς η αλυσίδα πέρυσι βρέθηκε με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και προέβη σε ρυθμίσεις με το  ύψος των οφειλών της αλυσίδας προς τα ταμεία να υπερβαίνει τα  13 εκ. ευρώ. Παράλληλα εμφανίζει ζημιές αρκετών εκατομμυρίων ευρώ πράγμα που καθιστά μονόδρομο τη συμφωνία της  με το Σκλαβενίτη.
Να πούμε πως η αλυσίδα  Σκλαβενίτη αριθμεί  110 καταστήματα στην Αθήνα χωρίς να έχει ακόμα αποκτήσει παρουσία στην επαρχία ενώ ο Βερόπουλος  έχει 220 καταστήματα εκ των οποίων τα 91 βρίσκονται στην Αττική  και τα 129 επαρχιακές πόλεις, ανάμεσα τους και πόλεις της Κρήτης.

Πηγή : ekriti.gr


Συνολικες προβολες σελιδας