Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Παρουσίαση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Χαμεζίου

Παρουσίαση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Χαμεζίου
Η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Χαμεζίου παρουσιάστηκε την Τρίτη το απόγευμα.
Τη σχετική εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Σητείας και η ΔΕΥΑ Σητείας στο χώρο των εγκαταστάσεων κοντά στην Τοπική Κοινότητα, όπου ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κ. Γιώργος Διαλυνάς ενημέρωσε για τη λειτουργία του συστήματος επεξεργασίας λυμάτων, την πράσινη, φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία.
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Θοδωρής Πετρουλάκης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Χαμεζίου Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Σητείας Γιάννης Χατζηνάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μανόλης Φουντοραδάκης, Κατερίνα Ζερβάκη, η εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος Ιωάννα Φουρναράκη καθώς και κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας.
Τον Αγιασμό τέλεσαν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Τίτος Γαρεφαλάκης, που κατάγεται από το Χαμέζι, και ο εφημέριος Χριστόφορος Τζανιδάκης.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Χρυσουλάκης ευχαρίστησε τους παριστάμενους για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση και ιδιαίτερα τους κ. Πατεράκη και Πετρουλάκη και την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΣ για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, «το οποίο είχε ανάγκη το χωριό. Πρόκειται για ένα πρωτοπόρο έργο, σημαντικό για το χωριό και φιλικό στο περιβάλλον. Πιστεύω με τη βοήθεια όλων να συνεχίσουμε να υλοποιούμε έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας», τόνισε.
Ο κ. Πετρουλάκης σημείωσε ότι «ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε το 2008 επί προεδρίας τότε του κ. Μανόλη Φουρναράκη, που κατάγεται από το Χαμέζι. Η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΣ ωρίμασε, ενέταξε, δημοπράτησε και ολοκλήρωσε το έργο με προϋπολογισμό 270.000 €. Το έργο παράγει νερό υψηλής ποιότητας, κατάλληλο για την άρδευση ακόμα και βιολογικών καλλιεργειών. Έχει πολύ χαμηλό κόστος λειτουργίας, 6 € ανά κάτοικο. Πρόκειται για μία δοκιμασμένη τεχνολογία από το 2007 στον οικισμό Έξω Μουλιανών, την πρώτη εγκατάσταση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, από τη ΔΕΥΑ Σητείας. Η ΔΕΥΑ έχει δρομολογήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των λυμάτων των περιοχών ευθύνης του Δήμου. Ήδη εκτός από το βιολογικό του Χαμεζίου ξεκινά η λειτουργία και του βιολογικού της Μαρωνιάς. Τα επόμενα έργα που προγραμματίζεται να υλοποιηθούν και βρίσκονται εν εξελίξει οι σχετικές διαδικασίες, είναι οι βιολογικοί Παλαικάστρου, Ζάκρου και Αρμένων- Ζήρου- Χανδρά».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Δείτε το Video


Συνολικες προβολες σελιδας