Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Πρώτο κουδούνι με χιλιάδες κενά στα σχολεία

 Στον αέρα βρίσκεται η σχολική χρονιά και σε τοπικό επίπεδο παρότι ο χρόνος μετρά ήδη αντίστροφα για το πρώτο κουδούνι.
Τα 3.000 κενά σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια αλλά και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, προκαλούν πονοκέφαλο στο υπουργείο Παιδείας, που αναζητεί τρόπους για να τα καλύψει, την ώρα που οι εφαρμοζόμενες πολιτικές του Ανδρέα Λοβέρδου, δημιουργούν έντονες αντιδράσεις ,  σε εκπαιδευτικούς  στη χώρα αλλά και στην Κρήτη.

Χιλιάδες κενά στα σχολεία της Κρήτης
Μόνο στο Ηράκλειο τα κενά σε γυμνάσια και λύκεια με το καλημέρα της νέας σχολικής περιόδου ξεπερνούν τα 250 με τις προοπτικές να είναι κάθε άλλο παρά ευοίωνες και τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ  Ηρακλείου Λάζαρο Μάρκου να καλεί για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.  Ενω γύρω στα 600 υπολογίζονται μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο Ηράκλειο.
Τεράστιο το πρόβλημα και στο νομό Χανίων, με την εκπαιδευτική κοινότητα να βρίσκεται σε δυσμενέστερη κατάσταση και με τα κενά των εκπαιδευτικών να αγγίζουν τα 300.

Αντιδράσεις λίγο πριν το πρώτο κουδούνι

Έντονη και η αντίδραση των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Ηρακλείου με τα χιλιάδες κενά στη νέα σχολική χρονιά , οι οποίοι κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
''Είδαμε στα Δημοτικά μαθητές να περιπλανώνται από τμήμα σε τμήμα και να περνούν την ώρα τους ζωγραφίζοντας, προκειμένου να έχουν κάτι να κάνουν τις ώρες του σχολείου, κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων, για να αξιοποιηθεί ο εκπαιδευτικός στο πρωινό πρόγραμμα. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα έμεναν επί μήνες αδίδακτα, «τρέξιμο» της ύλης όταν έρθει τελικά ο αναπληρωτής χωρίς να καλύπτονται κενά και απορίες των μαθητών.''

Αισιόδοξοι   κάτω από αυτές τις συνθήκες  για  θετική εξέλιξη των πραγμάτων και την διεξαγωγή της σχολικής χρονιάς χωρίς κανένα πρόβλημα, εμφανίζεται τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο Περιφ. Δ/ντης Εκπαίδευση Κρήτης παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις εκπαιδευτικών μια ανάσα πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας