Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Ραγδαίες αλλαγές για το χάρτη της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη


Μέσα στη νύχτα καταργήθηκαν οι περιφερειακές διευθύνσεις Ασφαλείας που είχαν συσταθεί πρόσφατα σε όλη τη χώρα,
μετά από εισήγηση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και την πολιτική απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, ο οποίος μάλιστα από την Κρήτη όπου βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα προανήγγειλε τις αλλαγές που μετασχηματίζουν και πάλι το χάρτη της ΕΛ.ΑΣ. στο νησί.


Οι διευθύνσεις Ασφαλείας καταργούνται προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις που προκλήθηκαν μέσα από τη διττή υπόσταση που είχε αποκτήσει η ΕΛ.ΑΣ., με ουσιαστική επαναφορά στο προηγούμενο σύστημα διοίκησης και διάρθρωσης των υπηρεσιών της.


Όπως ανακοινώθηκε, καταργείται το μέχρι χθες διοικητικό σχήμα της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, η οποία μετονομάζεται σε Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, στην οποία παραμένει ο υποστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης.


Μετά την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος και με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη, η οποία δημοσιοποιήθηκε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ανακοινώθηκαν και οι τοποθετήσεις-μεταθέσεις-μετακινήσεις των ταξίαρχων της Ελληνικής Αστυνομίας από τις υπηρεσίες που καταργήθηκαν.

Στην Κρήτη οι αλλαγές στις θέσεις των ταξιάρχων έχουν ως εξής:

Σκανδαλάκης Γεώργιος, από την καταργηθείσα Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας Κρήτης στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ως βοηθός γενικού περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή.


Δασκαλάκης Ανδρέας, από την καταργηθείσα Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, ως διευθυντής.


Χριστοφάκης Νικόλαος, από την καταργηθείσα Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης όπου υπηρετεί, ως αστυνομικός διευθυντής Τάξης Ηρακλείου, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, ως διευθυντής.


Περάκης Κωνσταντίνος, από την καταργηθείσα Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης όπου υπηρετεί, ως αστυνομικός διευθυντής Τάξης Λασιθίου, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου, ως διευθυντής.



Λαγουδάκης Κωνσταντίνος, από την καταργηθείσα Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, όπου υπηρετεί ως αστυνομικός διευθυντής Τάξης Ρεθύμνου, στη Δ/νση Αστυνομίας Ρεθύμνου, ως διευθυντής.



Της Έλλης Κοκάλη

Πηγή : Νέα Κρήτη




Συνολικες προβολες σελιδας