Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Η Κρήτη ζητά 600 εκατ. Ευρώ για τον Β.Ο.Α.Κ


Στην αντεπίθεση περνά η Κρήτη μετά τα "ψίχουλα" για οδικά έργα στο νησί.
Τα στελέχη του οργανισμού ανάπτυξης Κρήτης καλούν σε συστράτευση όλες τις δυνάμεις ενώ με νέο πρόταση προς το Υπουργείο Υποδομών διεκδικούν συμπληρωματικά χρηματοδότηση  600 εκατομμύρια ευρώ. Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά ανακοινώθηκε πως η αντιπρόταση στα 125 εκατ. Ευρώ χρηματοδότησης είναι τεκμηριωμένα η Κρήτη να ζητήσει 600 εκατομμύρια ευρώ για οδικά έργα άκρως απαραίτητα για το νησί.

Η πρόταση αυτή κατατέθηκε στο Δ.Σ από τον πρόεδρο του Οργανισμού και Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη ώστε να σταλεί στο ΥΠΟΜΕΔΙ στα πλαίσια της διαβούλευσης για το Ε.Π. του Υπουργείου.

Η πρόταση αυτή αφορά τα έργα για τον Βόρειο Οδικό Άξονα (ΒΟΑΚ) τεκμηριωμένη και στα πλαίσια του εφικτού από τον Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων και πρώην Δ/ντη ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ κ. Γεώργιο Αγαπάκη για το ΣΕΣ, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αρχικές προτάσεις έχουν χαμηλή χρηματοδότηση για τον ΒΟΑΚ (125 εκ. ευρώ).

Η παραπάνω πρόταση έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ. του Οργανισμού και θα αποσταλεί στο ΥΠΟΜΕΔΙ για να ληφθεί υπόψη στη διαβούλευση. Επίσης αποφασίστηκε να σταλεί στους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες της Κρήτης.


Αν καταστεί εφικτό να βρεθούν τα χρήματα αυτά, τότε, σύμφωνα με το διευθυντή συγκοινωνιακών έργων Γιώργο Αγαπάκη, θα μπορέσει να φτιαχτεί πάνω από το μισό χιλιομετρικά κομμάτι δρόμου από τα Χανιά έως τον Άγιο Νικόλαο.

Πάντως, ο Οργανισμός ζητά την άμεση ενεργοποίηση όλων των φορέων και δη των βουλευτών, προκειμένου να πιεστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η κεντρική πολιτεία.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας