Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Για 5 ακόμη μέρες, μέχρι 3/9, η Έκθεση Ψηφιδωτού στον Τεχνοχώρο Σητείας‏



 Συνεχίζεται για 5 ακόμη μέρες, μέχρι και την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, η Έκθεση Ψηφιδωτού με έργα εμπνευσμένα από την Κρήτη, στον Τεχνοχώρο του Δήμου Σητείας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Κορνάρεια 2014» 

Με καθημερινή προσέλευση επισκεπτών, συνεχίζεται για 5 ακόμη μέρες ακόμη, μέχρι και την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, η Έκθεση Ψηφιδωτού με έργα εμπνευσμένα  από την Κρήτη, που εγκαινιάστηκε το Σάββατο 23 Αυγούστου στον Τεχνοχώρο του Δήμου Σητείας (οδός Φουνταλίδου, δίπλα στη Λέσχη Σίτισης ΤΕΙ), σε συνεργασία με το Δήμο Σητείας–Δ.Ο.Κ.Α.Σ., στο πλαίσιο των καλοκαιρινών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων «Κορνάρεια 2014».
Η έκθεση παραμένει καθημερινά ανοιχτή, από τις 11:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 19:00 έως τις 22:00, με τη διαρκή παρουσία ορισμένων από τους καλλιτέχνες.
Τα ψηφιδωτά, τα οποία έχουν φιλοτεχνήσει οι Όλγα Γουλανδρή, Φραντσέσκα Δημάκου, Μάτω Ιωαννίδου, Μικέλης Μαρκίδης, Φωτεινή Ματζόγλου, Δημήτρης Παναής, Βίκυ Σωτηρίου, Δημήτρης Φραγκούλης, ποικίλλουν σε ύφος και τεχνική, και όλα αντλούν τα θέματά τους από τις φυσικές ομορφιές και την πολιτιστική παράδοση της Κρήτης (η διαφάνεια του θαλασσινού νερού, οι φοίνικες, οι Μινωικές αρχαιότητες, ο Ερωτόκριτος, τα αγριολούλουδα, τα φαράγγια, κ.ά.). 
Την έκθεση επιμελείται η ζωγράφος Μάτω Ιωαννίδου (www.matoioannidou.gr), η οποία έχει κάνει πολυάριθμες εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και διδάσκει επί χρόνια ζωγραφική, κεραμική, ψηφιδωτό και κόσμημα (www.leschi.gr). Έχει ακόμα συνεργαστεί με το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων για τη δημιουργία και παραγωγή πιστών αντιγράφων, που διατίθενται στα πωλητήρια αρχαιολογικών και βυζαντινών μουσείων της χώρας. Επίσης, σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας, έχει σχεδιάσει το «Παιχνίδι του Ψηφιδωτού» για παιδιά, που διατίθεται στα πωλητήρια Βυζαντινών Μουσείων. 
Η Έκθεση Ψηφιδωτού θα μεταφερθεί και στην Πύλη Βιτούρι του Δήμου Ηρακλείου από τις 20 μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου. 
Χορηγοί: ΑΝΕΚ SUPERFAST www.anek-superfast.com, HOTEL KRYSTΑL, ΕΣΤΙΑ (Οικογενειακές Επιχειρήσεις) www.sitiarooms.gr, ΖΙΑΦΕΤΙ, CRETA CAROB www.cretacarob.com, ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ www.vassilakisestate.gr, DIGIFARM PRINT.
Χορηγοί Επικοινωνίας: SITIA TV, SITIA FM 95,5 www.sitiafm.webs.com

Ενημερωθείτε από τη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook

Πληροφορίες: Β. Κιμούλης, vkimoulis@gmail.com, 697-33.100.89

Συνολικες προβολες σελιδας