Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ποιος ήταν ο..."καφετζής" Mikel Κυριακάκης

Ποιος ήταν ο...Έγινε γνωστός από το λογότυπο της γνωστής αλυσίδας καφέ. Μάλιστα, πολλοί, ειδικά στην αρχή, βλέποντας τη ραγδαία επέκταση της επιχείρησης καφέ Mikel, αναρωτιόνταν: "Mα, καλά, ποιος είναι αυτός ο Mikel;".
 
Ο Μιχάλης Κυριακάκης, εμπνευστής των Mikel, όπως είναι το όνομα της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων καφέ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Ιδρυτής και εμπνευστής της επιχείρησης, άρχισε ισχυρή παρακαταθήκη στους συνεχιστές του. 
 
Ο κύριος με τα χαρακτηριστικά  κοκάλινα γυαλιά, τα άσπρα μαλλιά και το παχύ μουστάκι, ήταν ο πατέρας του Λαρισινού επιχειρηματία, Λευτέρη Κυριακάκη.
Ο Μιχάλης Κυριακάκης γεννήθηκε στη Σητεία, έγινε αστυνομικός και κατέληξε στη Θεσσαλία μέσω μετάθεσης. Εκεί, γνώρισε τη γυναίκα του, τη Μαρία Αργύρη, και έκαναν μια μεγάλη οικογένεια με δέκα παιδιά.
H αλυσίδα καταστημάτων καφέ Mikel ξεκίνησε από τη θεσσαλική πρωτεύουσα, επεκτάθηκε σε Κεντρική και Βόρειο Ελλάδα, Θεσσαλονίκη, Κύπρο και Αθήνα. Η εταιρεία ανήκει στο Λευτέρη Κυριακάκη, ενώ ψυχή της εταιρείας και υπεύθυνη για την ανάπτυξη των καταστημάτων είναι η σύζυγός του, Χρύσα Γερολυμάτου. 
 
Το Mikel είναι αρκτικόλεξο, που σχηματίζεται από τα αρχιγράμματα του ονόματός του και των ονομάτων των δύο αδελφών του, του Μιχάλη και του Κυριάκου, με τους οποίους δουλεύει μαζί. Είναι και ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης των προσπαθειών του θανόντος, Μιχάλη Κυριακάκη.

Πηγή : News.gr

Συνολικες προβολες σελιδας