Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

«Είμαστε υπερήφανοι διότι κατορθώσαμε να κρατήσουμε το Δήμο Σητείας ζωντανό»


6.55 σητεια ΜΨ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης ανέφερε:

«Η τελευταία συνεδρίαση περιελάμβανε μία πληθώρα θεμάτων ρουτίνας, που δεν είχαν καμία προεκλογική χροιά και ετέθησαν δεδομένου ότι πρέπει η σημερινή Δημοτική Αρχή να προγραμματίσει δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο απολογισμός των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στη διάρκεια της τριετίας είναι θετικός και στην πλειοψηφία τους οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Αυτό σημαίνει ότι η σημερινή πλειοψηφία του σώματος, όπου χρειάστηκε να κάνει ένα συμβιβασμό, τον έκανε και ότι η διάθεσή μας ήταν πάντα ενωτική. Βέβαια δε μπορούμε να ταυτιζόμαστε συνεχώς συμπολίτευση και αντιπολίτευση.
Το θέμα της υγείας συζητήθηκε διεξοδικώς στη συνεδρίαση και ανέβηκαν οι τόνοι. Οποιαδήποτε κατηγορία της αντιπολίτευσης εναντίον της πλειοψηφίας είναι άδικη, διότι ποτέ Δημοτική Αρχή σε θέματα υγείας δεν ασχολήθηκε στο βάθος, όπως η σημερινή. Μέσα σε ένα τελείως αρνητικό τοπίο όσον αφορά τα θέματα της υγείας πανελλαδικά και σε ένα ορυμαγδό αποφάσεων, που συντείνανε στην μείωση των επιχορηγήσεων στα Νοσοκομεία, που έχουν κι ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εμείς σε συνεργασία με τη διοίκηση, τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, τους φορείς, τη ΔΥΠΕ, τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα προσπαθούσαμε να δίνουμε λύση στο μικρό ή μεγάλο πρόβλημα. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία αρνητική κυβερνητική πολιτική, την οποία καταδικάζουμε και δε μείναμε μόνο στην καταγγελία των προβλημάτων. Αν και δεν είχαμε την αρμοδιότητα, δεν κρύψαμε το πρόβλημα, πιέσαμε να μειωθούν οι επιπτώσεις του προβλήματος.
Για τις υπηρεσίες της περιοχής το αποτέλεσμα των προσπαθειών που έγιναν από τη Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τους αρμοδίους και με τη στήριξη φορέων της πόλης είναι θετικό, αφού όλες οι δημόσιες υπηρεσίες με εξαίρεση την εφορία, όχι μόνο δεν έκλεισαν, αλλά αναβαθμίστηκαν, κάτι που έγινε και με το ΤΕΙ.
Εμείς είμαστε υπερήφανοι διότι παρ' όλες τις δυσκολίες που υπήρχαν αυτή την περίοδο κατορθώσαμε να κρατήσουμε το Δήμο μας ζωντανό, να μην καταρρεύσει μετά την κατάσχεση των 2,3 εκατομ. €, ξεπεράσαμε την οικονομική δυστοκία και σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να κοιτάζουμε κατάματα τον πολίτη και να του πούμε ότι το αποτέλεσμα της Δημοτικής Αρχής είναι θετικότατο. Ζητάμε την αυστηρή του, αλλά και αξιοκρατική κριτική», σημείωσε ο κ. Πατεράκης.
Μάλιστα απηύθυνε -σε όλους και κυρίως στις παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές- έκκληση για αυτοσεβασμό, αυτοσυγκράτηση και δημόσιο διάλογο. Αλλά και ευχήθηκε σε όλους Καλό Πάσχα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας