Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Μήνυμα του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Λασιθίου


5.30 λασιθι ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΜετά την πρόσφατη προαγωγή μου στο βαθμό του Ταξίαρχου της Ελληνικής Αστυνομίας αναλαμβάνω την διοίκηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης, του βάρους και της σπουδαιότητας του ρόλου αυτού.

Το αίσθημα ευθύνης γιγαντώνεται καθώς διαδέχομαι έναν καταξιωμένο και επιτυχημένο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Στρατηγό κ. Μανιαδάκη Φανούριο, ο οποίος διέγραψε μια σπουδαία και ουσιαστική σταδιοδρομία, προσφέροντας σημαντικότατες υπηρεσίες στους πολίτες.
Αναμφίβολα ζητούμενο για την ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή και αναγκαία προϋπόθεση για την ύπαρξη μας ως χώρα και ως κοινωνία είναι η συνοχή, η ηρεμία, η σύνεση.
Αυτόν ακριβώς το ρόλο απαιτούν οι πολίτες από την ΕΛ.ΑΣ.
Το ρόλο του εγγυητή της τάξης, της ευνομίας της διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής.
Η ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει πάντοτε να είναι δίπλα στους πολίτες, αλληλέγγυα σε κάθε νόμιμο και λογικό αίτημά τους, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διαμόρφωση και διαφύλαξη ενός περιβάλλοντος ασφάλειας που θα τους επιτρέψει να απελευθερώσουν και να αναπτύξουν όλες εκείνες τις δημιουργικές παραγωγικές δυνάμεις που έχει ανάγκη η χώρα και η κοινωνία. Ενός περιβάλλοντος προστασίας και ασφάλειας για όλους τους πολίτες που ζουν ή βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, χωρίς φυλετικές ή άλλες διακρίσεις, χωρίς ρατσιστικές συμπεριφορές και ξενοφοβικά σύνδρομα.
Αυτό είναι το στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε μέσα στην περίοδο που διανύουμε. Το έργο μας δεν είναι εύκολο. Αντιθέτως είναι επίπονο και απαιτεί συστράτευση και προσπάθεια απ' όλους.
Βασική μας επιδίωξη θα είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση της αμφίδρομης σχέσης πολίτη – αστυνομικού. Θέλουμε τον πολίτη σύμμαχο, συμπαραστάτη, αυστηρό κριτή στα λάθη μας αλλά και αντικειμενικό αποδέκτη του έργου μας. Δεν είμαστε αντίπαλοι, δεν αντιμαχόμαστε τον πολίτη. Είμαστε μέλη της ίδιας κοινωνίας, βιώνουμε τις ίδιες δυσκολίες, την ίδια καθημερινότητα.
Μέσα στα πλαίσια αυτά θα καταβάλλω κάθε δυνατή ανθρώπινη προσπάθεια, προκειμένου να επιτελέσω, σε μέγιστο και απόλυτο βαθμό, τα νέα μου καθήκοντα, πάντα σύμφωνα με τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στις ικανότητες και το υψηλό αίσθημα ευθύνης του προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου και ζητώ από αυτό τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή του σε μια μεγάλη προσπάθεια, σε μια μεγάλη πρόκληση.
Να ξεπεράσουμε ενωμένοι τις στενές προσωπικές μας δυσκολίες και να διαφυλάξουμε την νομιμότητα, την ομαλότητα και την κοινωνική συνοχή:
• Καταπολεμώντας το έγκλημα σε όλες του τις μορφές.
• Παρεμβαίνοντας στις περιπτώσεις που η ακραία ανθρώπινη συμπεριφορά, συγκρούεται με τη νομιμότητα και το κοινό όφελος.
• Παρέχοντας την κοινωνική και ανθρωπιστική μας συνδρομή.
• Εκπληρώνοντας με ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα την αποστολή μας προστατεύοντας τη χώρα και τους πολίτες.
Με αφορμή τις άγιες ημέρες του Πάσχα εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά. Το Άγιο Φως της Αναστάσεως να φωτίσει τις καρδιές μας και να χαρίσει δύναμη, υγεία, ευτυχία και την προσωπική Ανάσταση του καθένα μας.
Ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ
Ταξίαρχος

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας