Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Συμπληρώθηκαν οι φοιτητικές θέσεις για τα ΤΕΙ Λασιθίου

Και τα τρία τμήματα του ΤΕΙ Κρήτης που εδρεύουν στο Νομό Λασιθίου συμπληρώνουν πλήρως τις θέσεις των φοιτητών τους για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, μετά και την ανακοίνωση των βάσεων που έγινε το πρωί της Δευτέρας από το Υπουργείο Παιδείας.
Πιο συγκεκριμένα το τμήμα Χρηματοοικονομικής  και ασφαλιστικής του Αγίου Νικολάου συγκεντρώνει 6.589 μόρια, το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας της Σητείας συγκεντρώνει 12.182 μόρια και το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης της Ιεράπετρας συγκεντρώνει 6.826 μόρια, αυξημένα κατά 3.000 σε σχέση με πέρυσι.

Κατά τη λειτουργία όλων αυτών των ετών και των τριών τμημάτων ΤΕΙ, έχει αποδειχτεί ότι χρονιά με τη χρονιά όλο και περισσότεροι είναι οι απόφοιτοι Λυκείων της χώρας μας που επιλέγουν αυτά τα τμήματα για τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης ένα θετικό στοιχείο που πρέπει να προστεθεί είναι ότι  οι φοιτητές αυτοί έχουν αυτά τα τμήματα σχολών από τις κύριες και βασικές τους επιλογές. Αυτό είναι αποδεδειγμένο από τα προηγούμενα χρόνια, όχι όμως ακόμα από το φετινό έτος (χρονικά είναι νωρίς ), όμως εκτιμήσεις καθηγητών κάνουν λόγο για το ίδιο συμπέρασμα και για φέτος.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι από  τις  νέες καλυπτόμενες θέσεις των φοιτητών μαζί με αυτές των προηγούμενων ετών, καλύπτονται οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό επίπεδο, όμως το ανησυχητικό είναι πως ο προϋπολογισμός για τη φετινή σεζόν θα είναι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι στο 50%! Αυτή η δυσάρεστη είδηση έφτασε την προηγούμενη Παρασκευή και μένει να αποδειχτεί τους επόμενους μήνες εάν αυτό αποτελεί κακό οιωνό για συγχωνεύσεις τμημάτων όπως ήδη κάνουν λόγο πανεπιστημιακοί κύκλοι.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας