Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Απεργία την Τρίτη οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου εκφράζει τη συμπαράστασή του στην Ομοσπονδία Εργαζομένων Τουρισμού-Επισιτισμού για την 24ωρη απεργία, που έχει προκηρύξει για την Τρίτη 23 Αυγούστου 2011.
Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την αδιάκοπη αποσάθρωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, που συντελούνται από τις μνημονιακές πολιτικές.

Τη συνεχή θεσμοθέτηση της ευελιξίας και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων ακολούθησε το πετσόκομμα των επιδομάτων ανεργίας και τώρα έφθασε η ώρα των βαρέων. Δηλώνουμε ότι σε τίποτε δεν έχουν μεταβληθεί οι συνθήκες απασχόλησης των εργαζομένων στον Τουρισμό και αντιμετωπίζουν τις ίδιες επιπτώσεις στην υγεία τους από τα βάρη που σηκώνουν με τις ανάλογες μυοσκελετικές παθήσεις οι Σερβιτόροι, από τις υψηλές θερμοκρασίες οι Μάγειροι, τα χημικά που εισπνέουν οι Καμαριέρες.
Οι πάντες θίγονται, αν αναλογισθεί κανείς ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων στον Τουρισμό είναι εποχιακοί και είναι σχεδόν αδύνατον να έχουν εξασφαλίσει την προϋπόθεση των 4.500 ενσήμων και από αυτά 3.600 στα βαρέα.
Αντιδρούμε-καταδικάζουμε και απαιτούμε
- την παραμονή στα Β.Α.Ε. όλων των ειδικοτήτων του κλάδου
- τη διατήρηση των προϋποθέσεων για το επίδομα ανεργίας των εποχικών.
Όλοι μαζί στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 23 Αυγούστου 2011.
ΤΟ Δ.Σ.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας