Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

Επιταχυντής δονήσεων έχει εγκατασταθεί από την προηγούμενη βδομάδα στο κτήριο του Δημαρχείου της Σητείας. Η τοποθέτησή του πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Σητείας με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σητείας κος Θοδωρής Πατεράκης «πρόκειται για ένα μηχάνημα, το οποίο ουσιαστικά θα καταγράφει αμέσως τις δονήσεις του εδάφους στην πόλη. Για την τοποθέτησή του επελέγη το συγκεκριμένο σημείο, για να υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με τον κεντρικό καταμετρητή που είναι εγκατεστημένος στη Θεσσαλονίκη μέσω του δικτύου Σύζευξης που διαθέτει ο Δήμος».
«Η ολοκλήρωση του έργου, πρόσθεσε ο Δήμαρχος, σε μία σεισμογενή περιοχή όπως είναι η περιοχή της Σητείας, θα συμβάλλει σημαντικά στην άμεση ενημέρωση των πολιτών για το μέγεθος των δονήσεων, κατ’επέκταση τη διεξαγωγή συμπερασμάτων, καθώς και για το είδος των παρεμβάσεων και ενεργειών στις οποίες πρέπει να προβεί ο Δήμος για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων».
Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Σητείας τόνισε, ότι «η ένταξη του Δήμου - σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας, στο Εθνικό Δίκτυο Επιταχυνσιογραφίας είναι ωφέλιμη για την ευρύτερη περιοχή της Σητείας».

Συνολικες προβολες σελιδας