Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Οργισμένη δήλωση Πλακιωτάκη για την κατάργηση του ΤΕΙ

Υπεύθυνος του Τομέας Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με απάντηση για την κατάργηση του τμήματος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων του ΤΕΙ Κρήτης, το οποίο εδρεύει στον Άγιο Νικόλαο:

«Η αιφνίδια, ατεκμηρίωτη, απαράδεκτη και μονομερής απόφαση κατάργησης του τμήματος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων του ΤΕΙ Κρήτης είναι πέρα για πέρα άδικη. Είναι μνημείο προχειρότητας, καθώς όχι μόνο δε λαμβάνει υπόψη τη σημασία του, αλλά αντίκειται και στα κριτήρια τα οποία το ίδιο το Υπουργείο θέσπισε.
Στα κριτήρια τα οποία πρόσφατα παρέθεσε ως απάντηση σε σχετική ερώτησή μου η Υπουργός Παιδείας, που, όμως, δεν έχουν καμιά σχέση με το συγκεκριμένο τμήμα, καθώς εύκολα καταρρίπτονται.
Ειδικότερα, οι φοιτητές του είναι ιδιαίτερα ενεργοί σε ποσοστό 74,6%, ενώ το ότι το αντικείμενο της Σχολής αντανακλά την ουσιαστική ζήτηση, είναι δεδομένο, καθώς καμιά άλλη Πανεπιστημιακή Σχολή δεν έχει αντίστοιχο πρόγραμμα σπουδών. Όσο για τη διαβεβαίωση της κας Διαμαντοπούλου ότι η εξειδίκευση της πολιτικής της γίνεται στο «πλαίσιο της διαβούλευσης...με κριτήριο τον εξορθολογισμό και τη βελτίωση των δομών των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας», είναι ψευδής.
Όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελούν λόγια άνευ περιεχομένου, καθώς ουδέποτε υπήρξε τέτοια δημόσια διαβούλευση. Διότι σίγουρα η κατάργηση ενός αξιόλογου τμήματος δε μπορεί να αποτελεί –και δεν αποτελεί- εξορθολογισμό των ΤΕΙ. Ούτε οι οριζόντιες περικοπές έχουν ως σκοπό την έμφαση στην Παιδεία.
Ας μην κοροιδευόμαστε, λοιπόν, και ας καταλάβουν κάποιοι ότι με ζωτικούς τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία, δεν παζαρεύουμε. Ούτε με ανακριβή επιχειρήματα μπορούμε να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα και να προσβάλλουμε την κοινή λογική τόσο της διδακτικής και μαθητικής κοινότητας, όσο και της τοπικής κοινωνίας.
Η μόνη αποδεκτή λύση είναι η ανάκληση αυτής της απόφασης. Κανένα ευφυολόγημα, καμία άλλη υπεκφυγή δε μας ικανοποιεί. Καλώ, λοιπόν, όλες τις δυνάμεις του Νομού σε κοινή συστράτευση. Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους. Ο δρόμος τους είναι αδιέξοδος, αλλά ευτυχώς δεν είναι η μοναδική επιλογή. Διότι οι πολίτες ξέρουν τι είναι καλύτερο για τον τόπο μας».

Πηγή : Creta live

Συνολικες προβολες σελιδας